Barış Vakfı'ndan zor zamanlarda barış tartışması

26.10.2018 - 11:51
Haberi paylaş

Barış Vakfı dün akşam İstanbul'da "Zor zamanlarda barış açısını savunmak" başlıklı bir toplantı düzenledi.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası'nda gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü Ümit Aktaş’ın yaptığı panelde ilk olarak konuşan Barış Vakfı Genel Başkanı Hakan Tahmaz, “Barış fikrinin zayıflatıldığı bu dönemde en çok barışı konuşmaya ihtiyacımız var” dedi.

Barış Vakfı Genel Başkan yardımcısı Ümit Aktaş da “Silahsızlaşmış bir topluma rıza gösterebiliriz. Bugün ticaretlerimizin büyük bir kısmı silahlanmayla ilgilidir. Silahsızlaşma konusunda ilerlemeye doğru adım atamıyoruz. Daha silahlanmış ve şiddetli bir ortama doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Prof. Selçuk Erez'in "barış ve sağlık hakkı", Prof. Dr. Ayşe Erzan'ın “barış içinde yaşam” ve SAİK Başkanı Prof. Dr. Levent Korkut'un “hukuk ve barış hakkı” konularında sunumlar yaptığı toplantı, salonda yapılan katkılarla devam etti.

Bir toplantı da bugün

Bugün saat 19:00'da Osmanbey'de Devrimci Sosyalist İşçi Partisi tarafından "Zor zamanlarda barışı konuşmak" başlıklı bir toplantı düzenlenecek.

Toplantıda, DPI'ın İranda'da düzenlediği barış konferansına katılan Agos Yazı İşleri Müdürü Ferda Balancar ve DSİP GYK üyesi Meltem Oral ile Türkiye'de Kürt sorununun çözümü açısından zor zamanlardan geçtiğimiz bir dönemde barış mücadelesi tartışılacak.

Toplantı için adres: Nakiye Elgün Sok. No: 32/3 - Osmanbey

Facebook etkinliği için tıklayın.

Bültene kayıt ol