Bodrum'da göçmen teknesi battı, iki çocuk yaşamını yitirdi

22.10.2018 - 11:50
Haberi paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos Adası'na gitmeye çalışan mültecilerin içinde bulunduğu tekne battı. Teknede bulunan 18 mülteci kurtarılırken, hastaneye kaldırılan iki çocuk yaşamını yitirdi.

Demirören Haber Ajansı'nın haberine göre, bugün saat 06:00 sıralarında Bodrum'un Gümbet Mahallesi sahilinden denize açılan mültecilerin içinde bulunduğu fiber tekne, kıyıdan ayrıldıktan yaklaşık 50 metre sonra battı. Suya düşen mültecilerin yardımına, ilk olarak çevredekiler koştu. İhbar üzerine olay yerine üç Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik dalış timi gönderildi. Arama kurtarma faaliyeti neticesinde; aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 mülteci denizden sağ olarak kurtarıldı, üç mülteci ise kendi imkânlarıyla sahile çıktı. Boğulma tehlikesi geçiren iki çocuk, kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "İhbarın alınmasını müteakip görevlendirilen üç Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik dalış timi tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde; 17 düzensiz göçmen denizden sağ olarak kurtarılmış ve üç düzensiz göçmenin ise kendi imkânları ile sahile çıktığı tespit edilmiştir. Kazazede toplam 20 düzensiz göçmenden hayati tehlikesi olan iki düzensiz göçmenin kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettiği öğrenilmiştir. Denizde kayıp düzensiz göçmen olabileceği ihtimali kapsamında arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

Bültene kayıt ol