CHP ve İyi Parti'nin mülteci düşmanlığı sürüyor

18.10.2018 - 00:01
Haberi paylaş

Ana muhalefet partisi ulusalcı CHP ile ırkçı İyi Parti, mültecilere yönelik düşmanlık konusunda yarışıyor.

Ak Parti hem Suriye hem de Batı sınırlarını mültecilere kapattı, AB ile ırkçı geri kabul anlaşmasını imzaladı, Türkiye'deki milyonlarca Suriyeli göçmenin mülteci statülerini tanımıyor. Suriyeliler, Türkiye'de yoksulluk ve ırkçılıkla boğuşuyor.

Muhalefetteki CHP ve İyi Parti ise iktidarın bu tutumunu eleştireceklerine, ülkede "çok fazla Suriyeli olmasından" dert yanıp, ırkçılığı körüklüyor.

Savaştan kaçanları savaşın içerisine geri gönderme vaadi

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Ak Parti seçmenine seslendi ve şöyle dedi:

"Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne. Memnun değilseniz, 'niçin bunlar geldiler?' diye şikayet ediyorsanız, onları Suriye'ye gönderecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bu yarayı saracağız" dedi.

İyi Parti'nin "azınlığa düşeceğiz" korkusu

MHP'den kopanların kurduğu ırkçı İyi Parti ise Türkiye'de Türklerin azınlığa düşeceği yönünde bir "korkuya" sahip.

 İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bugün Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu büyük bir tehdit altında bulunduğunu ifade etti.

Türkkan, "Bugün ülkede her 20 kişiden biri Suriyeli, 2023 yılında bunun 13 kişiden biri olacağı şeklinde bir hesaplama var. Böyle giderse kendi insanımız kendi topraklarında azınlık konumuna düşecek" dedi.

Bültene kayıt ol