Sosyalist Tartışma 2021: Kapitalizm öldürür! Tek yol devrim!

22.09.2021 - 02:50
Haberi paylaş

DSİP tarafından 5 şehirde düzenlenen Sosyalist Tartışma toplantıları Tekirdağ, İstanbul, İzmir ve Ankara'da gerçekleşti. Sırada Bursa var.

Çağrıcılar, tüm dünyada dokunulan her emekçi kesimde, tüm ezilenlerde büyük bir öfke biriktiğini vurguluyorlar. Gençler, evsizler, iklim aktivistleri, yerel direnişçiler, madencilere, büyük şirketlere meydan okuyanlar, dereleri, gölleri, hayvan haklarını savunmak için çabalayanlar, tacize tecavüze kadın cinayetlerine direnen, ırkçılığa, göçmen düşmanlığına ses çıkartan milyonlar, yüz binlerce işçiyi harekete geçiren emek örgütleri, genel grevlerde 250 milyon işçiyi sokağa çıkartan Hindistan işçi sınıfı, Siyah Hayatlar Önemlidir eylemlerine katılan yaklaşık 25 milyon Amerikalı, yerli halklar, Latin Amerika’da yoksulların, kadınların, LGBTİ+’ların ve işçi sınıfının yığınsal gücünü gösterenler, Kürtler, ezilenler herkes öfkeli.

Kapitalizmin küresel pervasızlığı küresel bir öfkeyi ve sınıf mücadelesini keskinleştiriyor. "Kapitalizm öldürür! Tek yol devrim!" sloganı ile çağrısı yapılan Sosyalist Tartışma toplantıları bu öfkenin nasıl örgütlenebileceğini tartışacağımız bir zemin olarak da ele alınıyor. 

Program ve katılım bilgileri şöyle:

Bursa

5 Aralık 2021 Pazar

14:00-15:00

İklim için kırmızı alarm

Konuşmacılar: Şafak Erdem - Tuna Emren

15:15-16:15

Neoliberalizm demokrasiyi nasıl imha etti?

Konuşmacılar: Ferda Keskin - Yıldız Önen

16.30-17.30

Antikapitalist mücadele

Konuşmacılar: Arif Cinpolat - Dila Ak - Şenol Karakaş

Adres: Eğitim Sen Yenişehir Şubesi

Kurtuluş Mah. Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey Bulvarı, Yenişehir, Bursa

İletişim: 0507 727 50 45

Facebook etkinlik sayfası

sosyalisttartisma.org

Bültene kayıt ol