Hindistan’da karantina ve açlık korkusu

30.03.2020 - 10:04
Haberi paylaş

Aşırı sağcı Modi hükümetinin bir milyardan fazla insana yönelik karantina tedbirleri birkaç gün içinde çökmüş gözüküyor.

Ülkede geçtiğimiz hafta 21 gün boyunca sürecek karantina tedbirleri ilan edilmişti.

Ancak Cumartesi günü ülkenin büyük şehirlerinde, açlık korkusuyla köylerine dönmek isteyen insanların görüntüleri basına yansıdı. Bunların çoğunluğu günlük işlerde çalışan işçiler. Herhangi bir devlet desteğinin olmadığı durumda, hayatta kalmayı evlerine dönerek başarmaya çalışacaklar.

Otogarlardaki izdihamın ardından binlerce kişi yolları yürümeye başladı. Yüzlerce kilometrelik mesafeleri bu şekilde geçmeye çalışacaklar.

Modi ise insanların yer değiştirmesine karşı devletin kolluk kuvvetlerini harekete geçirmek istiyor. Şehir çıkışlarına silahlı birliklerin yerleştirilmesi toplumda gerilimin artmasına yol açtı.

Bir polisin, kaçmaya çalışan işçiyi yere yatırıp alnına “Sokağa çıkma yasağını ihlal ettim. Benden uzak durum” yazması da tepkilere neden oldu.

Hindistan’da şu ana kadar koronavirüs vakaları düşük düzeyde seyrediyor. Ancak salgının büyük şehirlere yayılmasının yıkıcı sonuçlara yol açmasından korkuluyor. Milyonlarca sıradan insan için ise açlık, koronavirüsten daha büyük bir korku.

Bültene kayıt ol