Filistin halkı baskılara karşı sokaktaydı

31.03.2019 - 07:45
Haberi paylaş

Geçtiğimiz yıl 30 Mart Toprak Günü dolayısıyla başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin birinci yılı dolayısıyla dün Filistin halkı sokaklara döküldü.

Gazze’de kitlesel gösteri düzenlenirken, halk sınır yakınında kurulan dönüş çadırlarına yürüdü. Bir yıldır eylemlere sert bir şekilde saldıran İsrail, dün de aynı tutumunu sürdürdü.

İki Filistinli genç, İsrail devletinin saldırılarında yaşamını yitirdi. Kitlelere biber gazı, plastik ve gerçek mermilerle saldıran işgal askerleri, sabah saatlerinde 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad, öğleden sonra da 17 yaşındaki Nidal Sakr Amara adlı gençleri katletti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 10 kişinin gerçek mermilerden dolayı yaralandığı duyuruldu. Ayrıca 23 kişinin daha yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık önceki gün yaptığı açıklama ile Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün bir yıllık bilançosunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Açıklamaya göre, dünkü eylemler öncesinde, 6’sı kadın 50’si çocuk 266 kişinin yaşamını yitirdiği Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde 30 bin 369 kişi yaralandı.

6 bin 857 kişinin gerçek memilerle yaralandığı 336 kişinin ise durumunun ağır olduğu kaydedildi.

30 Mart Toprak Günü; siyonist rejimin 1976 yılında Filistinlilere ait yüzlerce dönüm toprağı gasp etmesi sonrası başlayan genel grev ve eylemlerde 6 kişinin katledilmesi üzerine ilan edilmişti.

Bültene kayıt ol