Viyana: Antifaşistler ırkçı partiyi protesto etti

21.01.2019 - 07:39
Haberi paylaş

Linkswende örgütünün çağrısıyla 19 Ocak'ta bir araya gelen antifaşistler, aşırı sağcı FPÖ'nün açık havada düzenlemek istediği yeni yıl kutlamasını ve FPÖ Genel Başkanı Strache'nin katıldığı etkinliklerde Nazi selamı verilmesini protesto etti.

Antifaşistlerin "Nazilere yönetimde yer yok!" ve "Sendikalar ırkçılara ve Nazilere karşı ayağa kalkıyor!" pankartları açmasından sonra, Linkwende sözcüsü David Albrich yaptığı konuşmada bundan tam 78 yıl önce Avusturya'da Romanlar ve Çingeneler için aktarma kampları kurulduğunu, insanların buradan ölüm kamplarına gönderildiğini, aradan 80 yıl geçtikten sonra FPÖ üyesi içişleri bakanının bir kez daha göçmenleri "bir yerde toplamaktan" söz etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Albrich, FPÖ Genel Başkanı Heinz Christian Strache başta olmak üzere üst düzey çok sayıda parti yöneticisinin "ırkçı kimlikçiler hareketi" gibi oluşumlarla yakın temas içinde olduğunu ifade etti. İslamofobik, ırkçı ve antisemitik bir partinin parlamentoda yerinin olmadığını vurgulayan Albrich, "FPÖ’ye karşı her alanda mücadele yürütmeliyiz. Viyana başta olmak üzere Avusturya'nın tamamında nefret söylemiyle toplumu ayrıştıran, ırkçı politikalarıyla insanları hedef gösteren aşırı sağcı partiye izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Avusturya'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinin (FPÖ) "Yeni Yıl Buluşması" adlı toplantısında bir kişinin "Hitler selamı" verirken kaydedilen görüntülerine çok sayıda kişi tepki göstermişti.

Bültene kayıt ol