İngiltere’de ırkçılığa karşı iki şık hareket

01.12.2018 - 08:34
Haberi paylaş

Geçtiğimiz hafta Huddersfield’da bir öğrencinin Suriyeli öğrenciye saldırdığı görüntülerin yanı sıra, İngiltere’de iki tane de mültecilerle dayanışan haber basına yansıdı.

Gocmeniz.org'da yer alan habere göre, Paris Saint-Germain ile Şampiyonlar Ligi müsabakası yapmaya giden takımlarını desteklemek için Fransa’ya geçen Liverpool taraftarları, ülkelerine döndükten sonra otobüslerinde iki sığınmacıyı saklanmış olarak buldular.

Hayatlarını riske ederek Britanya’ya ulaşmayı başaran mültecileri, Liverpool taraftarları bağrına bastı. Medyaya yansıyan görüntülerde, taraftarların mültecileri kucakladığı görüldü. Bir kulüp sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da, medyadaki hikayelere inanmadıkları ve farklı yerlerden gelen insanlardan korkmadıkları için taraftarlarıyla gurur duydukları açıklandı.

İkinci güzel olay ise Londra’nın Walthamstow bölgesinde yaşandı. Bir duvara yazılan “İngilizce konuş” yazısı, bölgede yaşayan sanatçı Chris Walker tarafından Photoshop yardımıyla “düzeltildi”. İnternette yaygınlaştırılan görselde, “Konuşuyoruz” denilerek bölgede yaşayan tüm halkların dilleri sıralanmış.

Irkçıların göçmenlere saldırmaya çalıştığı her yerde, buna karşı dayanışmanın eşsiz örnekleri de görülebiliyor!

Bültene kayıt ol