COP25 için ev sahipliği adaylığından vazgeçti: Bolsonaro iklim inkârına devam ediyor

28.11.2018 - 19:31
Haberi paylaş

Brezilya'nın aşırı sağcı ve iklim inkârcısı Jair Bolsonaro'nun cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra, ülkenin COP25 adaylığı geri çekildi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) 25. Taraflar Konferansı’na Brezilya'nın ev sahipliği yapma isteği, henüz iki hafta önce Çevre Bakanlığı tarafından doğrulanmıştı.

Ancak The Rio Times'da yer alan habere göre, Brezilya, mali bütçe sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildi.

Çevre Bakanı Jose Sarney Filho, Kasım ayı başında ev sahipliği yapma isteklerini açıklarken, Brezilya'nın iklim değişikliğiyle mücadeleye bağlı olduğunu, içinde yaşadıkları toplumun görüşünün de bu olduğunu dile getirmişti.

Brezilya faşizme yenik mi düştü?

İklim değişikliğine "Marksist komplo" diyor

Adaylık, Dışişleri Bakanlığı tarafından iptal edildi. Bolsonaro'nun dışişleri bakanlığı koltuğuna atadığı Ernesto Araújo, iklim değişikliğinin 'kültürel Marksistler' tarafından Çin'in önünü açmak için uydurulmuş bir komplo olduğunu düşünüyor.

Bolsonaro, iklim değişikliğinin inkârı konusunda, ABD'yi Paris anlaşmasından çeken Donald Trump'ın yolundan gidiyor.

Brezilya'nın Paris iklim değişikliği anlaşmasından çekebileceğini söyleyen Bolsonaro, anlaşmanın şartlarının Brezilya'nın egemenliğini sınırladığını ve Amazon bölgesine dair alınacak kararlar konusunda hükümetin elini bağladığını savunuyor.

İşte Bolsonaro'nun düşündükleri

Brezilya’nın tropikal Trump’ı

Parayı veren düdüğü çalar: Brezilya’dan İtalya’ya radikal sağ parayı nasıl ödeyecek?

Bültene kayıt ol