Roma sokaklarında yüz binler, ırkçılığa ve Salvini'ye karşı birleşti

12.11.2018 - 13:21
Haberi paylaş

Roma'da gerçekleştirilen protesto, İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin ırkçı söylemlerine cevap verdi. Meydanlarda yüz binlerce insan; yaşlılar, çocuklar, İtalyan ve göçmenler hep beraber yürüdüler. Herkes barışçıl bir şekilde, ellerinde "Indivisible" (Bölünmez) pankartları ile saatlerce eylem yaptılar. Çoğu pankartta Trump'ın ve Salvini'nin resimleriyle birlikte "durdurun" yazıyordu.

İtalya'daki yeni "güvenlik" paketi adı altındaki Salvini kararnamesine karşı tüm halk birleşti. Eylemde ayrıca kadına yönelik şiddete karşı ve kadın hakları için sloganlar atıldı.

Repubblica Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, San Giovanni Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşte homofobi ve herhangi bir ayrımcılığa karşı da beraber olunduğu mesajı verildi.

Herkes barış içinde, müzik ile dans ederek, bir kutlama gibi eylemi sürdürdü.

Meydanda ayrıca, Roma'da tecavüz edilip San Lorenzo'da ölü bulunan 16 yaşındaki Desire de anıldı. "Kadına karşı her türlü şiddete karşıyız, şiddetin rengi ırkı yok" denildi.

Protestoya ayrıca, geçtiğimiz ay göçe kolaylık sağladığı gerekçesiyle tutuklanan, güneydeki Reggio Calabria kentine bağlı Riace ilçesinin eski Belediye Başkanı Domenico Lucano da katıldı.

Lucano, "Clandestino (yasadışı göçmen) kelimesini sözlükten çıkarmak gerek, böyle bir şey yok" diye konuştu. Onun konuşmasının ardından "Biz hepimiz antifaşistiz" sloganları atıldı.

Haber ve fotoğraflar: Özge Şahin/Roma

Bültene kayıt ol