Kaliforniya'da orman yangınları: 23 kişi hayatını kaybetti, 300 bin kişi tahliye edildi

11.11.2018 - 09:16
Haberi paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangınında ölü sayısı artıyor.

San Francisco'nun yaklaşık 290 kilometre kuzeydoğusunda Paradise kasabasını harabeye çeviren yangında 14 kişinin daha cesedine ulaşıldı ve toplam bilanço 23'e yükseldi.

Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden yangın 404 kilometrelik bir alana ulaştı.

Sierra Nevada Dağları eteklerinde perşembe günü başlayan yangın eyalet tarihinin en yıkıcı yangını, en çok can kaybının yaşandığı 3'üncü büyük yangın oldu.

27 bin nüfuslu Paradise kasabasında 6700'ü aşkın ev ve işyeri yapının kullanılamaz hale geldi. 10 binden fazla kişinin ise kasabayı terk etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Plumas Ulusal Ormanları'nda 90 bin hektar alan kül oldu. Buttle County Şerifi Kory Honea yangınla ilgili "Uzun zamandır korktuğumuz başımıza geldi" ifadesini kullandı.

İtfaiye ekipleri ise sönmek bilmeyen yangınla mücadelesini helikopterler ve tankerlerle sürdürüyor.

Saatte 80 km hıza ulaşan sıcak Santa Ana rüzgarı alevleri kanyonlar üzerinden Los Angeles'in batısına doğru taşıdı.

Los Angeles'ın batısındaki Malibu şehrini de saran yangınlar nedeniyle eyalet genelinde toplam 300 bin kişi tahliye edilirken kara yolu üzerindeki yerleşimlerde 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

İtfaiye yetkilileri Yalnızca Ventura County'de 95 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz ağustos ayında da kapladığı alan bakımından ülke tarihinin en büyük yangınlarından biriyle karşılaşan Kaliforniya'da 10 bin hektardan fazla alanın yandığı bildirilmişti.

(Euronews)

Bültene kayıt ol