Direniş başladı: Bolsonaro karşıtı eylemciler özgürlükleri için sokaklardaydı

31.10.2018 - 20:02
Haberi paylaş

Brezilya'da iktidara gelen aşırı sağcı Bolsonaro'ya karşı birçok yerde eylemler yapıldı.

The Guardian'da yer alan habere göre, birçok yerde yapılan eylemlerde, demokratik seçimlerin sonuçlarına saygı duyulduğu ancak özgürlüklerin korunması için mücadele edileceği vurgulandı.

São Paulo'da eylem yapan binlerce kişi, "Kimse vazgeçecek değil!" sloganları attı. Rio de Janeiro, Porto Alegre ve Recife gibi başka kentlerde de protestolar düzenlendi.

São Paulo'da aşırı sağcı başkanın pazar günü zafer konuşmasını yaptığı yerde buluşan aktivistlerin ellerinde, "Var oluşumu tehdit edersen direniş olurum!", "Faşist domuz", "Neonazilere hayır!" pankartları vardı.

Bunlar, Bolsonaro'ya ​direnişin ilk eylemleriydi.

23 yaşındaki eylemci Brenda Richele, "Her şeyden önce, bir siyah olarak, artık hedef olarak gösterildiğinizi biliyor olmak üzücü" dedi. Gözyaşları içerisinde konuşan Brenda, korkularının gerçek olduğunu söyledi, "Ancak mücadele için buradayız. Direneceğiz. Hayvan gibi muamele edilmeyi veya öldürülmeyi kabullenmeyeceğiz" diye konuştu.

19 yaşındaki trans kadın Nina Gabrielle ise boğulmak üzere gibi hissettiğini ifade etti, "Onun taraflarları LGBT topluluğuna saldırıyor. Biz de savaşmak için buradayız. Var olmak için direniyoruz" dedi.

Eylemcilere seslenen feminist aktivist Carina Vitral ise şunları söyledi:

“Sürgüne gitmeyeceğiz. Ülkeden ayrılmayacağız. Tutuklanmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz, her gün senin felaket hükümetine karşı mücadele edeceğiz.”

Solcu lider Guilherme Boulos da "Seçim sonuçlarını tanıyoruz. Bolsonaro, Brezilya'nın başkanı seçildi. Ancak Brezilya'nın imparatoru değil. Brezilya'nın sahibi değil. Bize sahip değil" dedi. Başkanın demokratik haklara ve ifade özgürlüğüne saygı duyması gerektiğini dile getiren Boulos, Bolsonaro'nun muhaliflerin ya sürgüne ya da hapse gideceğine dair sözlerine tepki gösterdi.

Bültene kayıt ol