Trump sinagog katliamının gerçekleştiği Pittsburgh’da protestolarla karşılandı

31.10.2018 - 07:04
Haberi paylaş

ABD Başkanı Trump, Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh şehrinde 11 kişini antisemitist silahlı saldırıda hayatın kaybettiği Yaşam Ağacı Sinagogu’nu ziyaret etti. Nefreti kışkırtmakla suçlanan Trump, protestolarla karşılandı.  

Pittsburgh’da 11 kişinin silahla öldürüldüğü sinagog baskınından sonra nefreti kışkırtmakla suçlanan ABD Başkanı Donald Trump, katliamın gerçekleştiği Yaşam Ağacı isimli sinagogu ziyaret etti. Yanında eşi Melania Trump, kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kuchner ile sinagoga giden ve Haham Jeffrey Myers tarafından karşılanan Trump 2000’e yakın kişinin protestosu ile karşılaştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Trump sinagoga girerken çevredeki göstericiler, "Başkan Nefret, eyaletimizi terk et!" sloganı attı.

Göstericilerin taşıdıkları dövizlerde ise "Duvar değil köprü yapıyoruz", "Trump, beyaz milliyetçiliğini hemen kına", "Trump'ın yalanları öldürüyor" yazılıydı.

Daha önce Demokrat Partili belediye başkanı Bill Peduto ve Yahudi cemaati temsilcileri Trump’ın ziyaretine karşı çıkmışlardı.

Bültene kayıt ol