Gazze’de direnen Abu Amro viral oldu: “İtibarımız için mücadele ediyoruz”

25.10.2018 - 10:38
Haberi paylaş

Gazze’de bir eliyle Filistin bayrağı taşıyan bir eliyle de taş fırlatan 20 yaşındaki Filistinli Aed Abu Amro’nun resmi sosyal medyada viral oldu.

22 Ekim günü Anadolu Ajansı’ndan Mustafa Hasuna tarafından çekilen ve 20 yaşındaki Filistinli Aed Abu Amro’nun İsrail blokajına karşı direnişte bir eliyle Filistin bayrağı tutup diğer eliyle başının üstünden taş fırlatmasını gösteren fotoğraf sosyal medyada 5000 kereden fazla paylaşıldı.

Al Jazeera’nın haberine göre Fransız Devrimi’ndeki “Halka yol gösteren özgürlük” tablosu ile karşılaştırılan fotoğrafta yer alan Abu Amro, Gazze’de Ez-Zeytun isimli mahallede yaşayan 20 yaşında bir genç. Her Pazartesi ve Cuma arkadaşlarıyla İsrail protestolarına katılan Abu Amro El Cezire’ye, “Fotoğrafım viral olunca çok şaşırdım. Haftalık olarak gösterilere katılıyorum, hatta bazen daha da fazla… Etrafta bir fotoğrafçı olduğunu bile bilmiyordum” dedi.

“Protestolara fotoğraflarım çekilsin diye gitmiyorum ama bu beni eylemlere devam etmek için cesaretlendirdi” diyen Abu Amro, taşıdığı bayrağı bütün eylemlerde taşıdığını hatta arkadaşlarının iki elle taş atmanın daha kolay olduğunu söyleyerek kendisiyle dalga geçtiklerini aktardı. Abu Amro, ölürse aynı bayrağa sarılmak istediğini söyleyerek, “Geri dönme hakkımızı savunuyoruz, itibarımız ve gelecek kuşakların itibarı için mücadele ediyoruz” dedi.

Bültene kayıt ol