(Video) Greta'nın öfkesi

24.09.2019 - 08:29
Haberi paylaş

BM İklim Zirvesi'nde Trump'ı gören aktivist Greta Thunberg, iklim anlaşmasını yırtan ve genç nesillerin geleceğini yok eden kapitaliste öfkeyle baktı.

New York'ta toplanan Birleşmiş Milletler Zirvesi'ne milyonların küresel iklim grevi ve bu hareketin başlatıcısı 16 yaşındaki Greta Thunberg'in eleştirileri damgasını vurdu.

Zirve girişindeki turnikelerde beklerken, önünden geçen Trump'ı sert bakışlarla süzen Greta'nın görüntüsü, salondaki devlet yöneticilerini söylediği güçlü sözler kadar destek gördü.

New Yorklu müteahhit Donald Trump başkan seçilir seçilmez, Beyaz Saray web sitesinde yer alan ABD'nin iklim değişikliğine karşı mücadele taahhütlerini kaldırmış ve iklim krizinin başlıca sorumlularından biri olan devletini Paris İklim anlaşmasından çekmişti.

Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'yi yöneten aşırı sağ, iklim değişikliğine sebep olan sera gazı emisyonları azaltmayı öngören tek uluslararası anlaşmayı çökertmiş oldu.

Trump, kendisi gibileri milyonların gözü önünde mahkum eden Greta'nın konuşması hakkında alaycı bir yorum yaptı. Her türden çevre korumacılığa karşı olan Trump, Greta hakkında "güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir genç kıza benziyor" dedi.

İklim için okul grevlerini başlatan Greta Thunberg ise BM konuşmasında şunları söyledi:

“Hepiniz umut için biz gençlere bakıyorsunuz. Bu ne cüret? Boş sözlerinizle hayallerimi ve çocukluğumu çaldınız, ancak ben her şeye rağmen şanslı olanlardan biriyim. İnsanlar acı çekiyor. İnsanlar ölüyor. Tüm ekosistem çöküyor.”

Bültene kayıt ol