Deniz Güngören

Deniz Güngören son yazıları

Deniz Güngören tüm yazıları

01.01.2016 - 00:33

Baro nedir?

Baro avukatların meslek örgütüdür. (nokta) Kayıtlı üyelerinin mesleki taleplerini temsil etmek ile birlikte avukatlık yapmak niyetindeki insanların mesleki yeterliliklerini denetler. (nokta)

Ancak gün gelir, TSK’nın çenesini kapamak için verilmiş mücadelelerin sonucu olarak ortaya çıkan boşluğu doldurmaya çalışan bir bildiri yayımlayabilir -üstelik Kürt hareketini destekleyen sayısız üyesine rağmen- ve bir ülkenin insanlarına “Baro çeneni kapa” demek de nasip olur.

Üstelik 14 maddede iki defa tamamen hukuk dışı bir anayasa maddesinden dem vurmak haricinde hukukla hiçbir ilişkisi olmayan bir bildiri.

Kürtleri (Kürt kökenli vatandaşları) hayatlarını kabusa çevirmekle tehdit eden bir bildiri.

“Biji serok Obama” yollu kinayeler yapabilecek kadar Yılmaz Özdil okuru olmayı kendine sancak edinen bir bildiri.

Hükümetin pozisyonunu ve siyasetini birebir tekrarlarken, Kürtleri, kendilerini imha etmeye çalışan devlete hükümet edenlerle işbirliği içinde olmakla suçlamaktan geri durmayacak kadar ırkçı bir bildiri.

Kendi üyelerini zerre kadar temsil etme iradesi göstermezken, %13 almış bir partiyi Kürtleri temsil etmemekle suçlayabilecek kadar haddini bilmez bir bildiri.

Ve daha nicesi...

Uzatmaya gerek yok, başta da söz edildiği gibi, eğer siyasi iradesi elinden alınmamış olsaydı bugünlerde, ordu da, aymazca yapılmış birkaç “sol” vurgusu haricinde birebir bu sıfatta bir metin yayınlardı.

Baro yöneticilerinin devlet ağzıyla Kürtlere “haddini bildiren”, hiddetten kudurmuş bir milliyetçi ajitasyon metni yayınlama gereği duyması ve çürümüş parti kapatma hezeyanları, yalnızca devletin DTK’nin bildirisinden ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor, başka bir şeyi değil.

“Vatanın bölünmez bütünlüğü” gibi kanla korunan ve tarih dışı kavramlar bir halkın iradesini bağlamaz. Yok edilmeye çalışılan bir halkın özgürlük talebine, tamamen bu halkın iradesini sindirmek için icad edilmiş bir takım anayasa maddeleri üzerinden tehdit ile karşılık vermek, silah ve bomba ile cevap vermekle aynı şeydir.

Kürdistan’daki bir baronun başkanının öldürülmesi ile ilgili dişe dokunur tek bir açıklama yapmayan, hiçbir şekilde eyleme geçmeyen bir örgütün birlikten bütünlükten bahsetmeye ve siyaset yapmaya hakkı yoktur.

Kürtler kendi kaderleri hakında istedikleri kararı verirler, siz de Perinçek’le yanyana, bir yandan aidat takip eder, bir yandan bakarsınız.

Deniz Güngören

[email protected]


Bültene kayıt ol