Çibel çalışanları grev kararını astı

23.03.2022 - 11:21

Çiğli Belediyesi'nde çalışan, DİSK Genel-İş 8 Nolu Şube'de örgütlü ÇİBEL işçileri, Kasım'da başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı aldı.

DİSK Genel-İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin yaptığı açıklamada; TİS sürecinin 83 madde ile başladığını, 68 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma sağlandığını, 15 sosyal ve ekonomik maddede anlaşma yapılamadığını ifade etti. Ayrıca TİS görüşmelerine başlandığına enflasyonun yüzde 20 oranında olduğunu, o nedenle maaşlara yapılacak zam oranını yüzde 40 olarak belirlediklerini, oysa gelinen noktada enflasyon oranının yüzde 55’lerde olduğunu, bu rağmen işverenin kendilerine yüzde 26,75 gibi günün gerçekleriyle bağdaşmayan bir zam oranı teklif ettiğini belirtti.  

Bunu üzerine 17 Martta yönetimle son bir görüşme yaptıklarını, herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi üzerine, işçilerle yaptıkları toplantı sonrası grev kararı aldıklarını, bu doğrultuda bugün itibarıyla grev kararını işyeri kapısına astıkları duyurdu. 

Bu süreçte eğer işveren tarafında yeni bir görüşme talebi olduğu taktirde görüşmeye açık olduklarını, ayrıca yüzde 40 olarak talep ettikleri zam oranını günün gerçeklerine ve işçilerin talebi doğrultusunda güncelleyeceklerini, bunun en az yüzde 55 olacağını vurguladı. 



Bültene kayıt ol