Üniversite öğrencileri: Demirören borcunu ödemiyorsa ben de KYK borcumu ödemiyorum

07.06.2021 - 16:15

Çete lideri Sedat Peker’in açıklamalarına göre Doğan Medya Grubunun satın alınması için Yıldırım Demirören’e Ziraat Bankası’ndan 2 yıl geri ödemesiz 750 milyon dolar kredi verildi. Söz konusu iddia daha önce de gündeme gelmiş ve 5 Nisan 2018 tarihli yönetim kurulu kararıyla 675 milyon dolarlık krediye onay verildiği ortaya çıkmıştı.

Peker’in yeni videosuna göre skandal kredi verilmesiyle sınırlı değil. Demirören Grubu’na verilen kredinin vadesi geçtiğimiz yıl Nisan ayında doldu. Peker, söz konusu krediyle ilgili bugüne kadar hiçbir ödemenin yapılmadığını, faizlerinin bile ödenmediğini söyledi.

2019 yılı Şubat ayında eleştirileri cevaplayan dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Paramız vardı, verdik, teminatlarımızı da aldık” ifadelerini kullanmıştı, ancak Demirören grubu tarafından bankaya hangi teminatların verildiği ticari sır denerek açıklanmamıştı. 

Peker, videosunda, Kemer Country’nin içindeki bir yeşil alanın bankaya teminat olarak verildiğini, bu yeşil alanın, kredi anlaşmasından bir yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hukuksuz olarak imara açıldığını söylüyor. Demirören grubunun Ziraat Bankasına olan borcunun, şirketin cebinden tek kuruş çıkmadan, bu imar değişikliği rantı ile karşılanıp karşılanmadığı sorusu ise hala ortada duruyor.

Öğrencilerin isyanı

Demirören ailesinin Ziraat Bankasına yüzlerce milyar dolarlık kredi borcunu ödemediğinin ortaya çıkması üzerine, öğrenciler "Ben de #KYKBorcumuÖdemiyorum" paylaşımları yaptı. Yıllardır "KYK borçları silinsin" talebini dile getiren öğrenciler ve mezunlar sosyal medyada "#KYKBorcumuÖdemiyorum" paylaşımlarında bulundu.

Demirören'den borcunu tahsil etmeyen Ziraat Bankasının öğrencilere gelince icra işlemleri başlattığı belirtilen paylaşımlarda "Madem Demirören ödemiyor, o zaman ben de KYK borcumu ödemiyorum" denildi. Öğrenciler ve mezunlar, paylaşımlarına borçlarına dair makbuzları da eklediler. "#KYKBorcumuÖdemiyorum" etiketi, kısa sürede Twitter'da gündemin en üst sıralarına yükseldi. 



Bültene kayıt ol