#MeToo hareketinin gücü: 201 tanınmış erkek işini bırakmak zorunda kaldı

25.10.2018 - 07:35

#MeToo hareketi sonucunda cinsel taciz iddiaları nedeniyle 201 tanınmış erkek işini bırakmak zorunda kaldı.

The New York Times, ‘#MeToo’ hareketi sonrası cinsel taciz iddiaları nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan 201 tanınmış erkeğin yerine kimlerin getirildiğine ilişkin araştırmasını yayımladı.

Söz konusu 201 erkeğin toplam 920 kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Araştırma 201 erkekten boşalan 124 pozisyonun neredeyse yarısına kadınların getirildiğini ortaya koydu.

Sonuçlara göre, ‘#MeToo’ hareketi toplumdaki iktidar yapılarının en görünür olduğu sektörleri sarstı.

İddialar nedeniyle boşalan pozisyonlara getirilen kadınların üçte birinin medya sektöründe, dörte birinin hükümet kademelerinde, beşte birinin ise eğlence ve kültür sektöründe faaliyet gösterdiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Angelina Jolie, Cara Delevigne, Kate Winslet, Asia Argento ve Gwyneth Paltrow gibi oyuncuların ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından tacize uğradıklarını açıklamalarının ardından, tacizin ne kadar yaygın olduğunu belirtmek için sosyal medyadan ‘#MeToo’ (‘BenDe’) etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra yayılan #MeToo hareketi, dünya çapında benzer tacizlere maruz kalan kadınların seslerini yükseltmelerini sağlamış ve sorunun boyutlarını ortaya koymuştu.



Bültene kayıt ol