Evciler köylüleri de İkizdere gibi taş ocağı istemiyor

19.05.2021 - 18:31

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Istrancaların Evciler köyünde kurulmak istenilen taş ocağına yol açmak için gelen iş makinaları köylüler tarafından durduruldu. Toplantı yapmak için gelen kaymakam ve DSİ yetkilisi de tepkiler üzerine bölgeden ayrıldı.

Pınarhisar Kaymakamı Mehmet Kılıç ve DSİ Müdürü dün köylüleri taş ocağına ikna etmek için toplantı yapmak istedi. Köylülerin tepkisi ile karşılaşan kaymakam ve jandarmalar pankartların indirmesini istedi, ancak kadınlar buna karşı çıktı. Kaymakam ve DSİ yetkilileri toplantıyı gerçekleştiremeden bölgeden ayrıldı. 

Kadınlar iş makinalarını sokmuyor

Gelen bilgilere göre, önceki gün de iş makineleri köye geldi ancak köylülerin tepkileri üzerine çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Taş ocağı, yapılmak istenen bir gölet için açılmaya çalışılıyor. Köylüler her köyde iki üç tane taş ocağı olduğunu belirterek yeni bir taş ocağı açılmasını istemiyor. Gidin oradan alın diyorlar. Burasına el değmedi, burayı rahat bırakın diyorlar. Yenice köyünde 3, İslambeyli'de 1, Poyralı'da 5, Erenler'de 4 tane taş ocağı var.

Köy halkı hayvancılıkla geçiniyor. Aynı zamanda buradaki bütün su kaynakları Trakya'nın çıkış noktaları. Ancak Pınarhisar ilçesine bağlı bütün köylerde birer ikişer taş ocağı açılmış durumda. Ve şimdi açılmak istenen taş ocağı Evciler köyüne çok yakın. Oradaki tahrip köyün yaşamını ve huzurunu bozacağı gibi, ekolojik yaşam ve dengesinde de tahribat yaratacak. Köylüler bunun farkında. İkizdere’deki kadınlar gibi makinaları buraya sokmuyorlar.



Bültene kayıt ol