Neden Demirtaş?

21.06.2018 - 11:38
Volkan Akyıldırım
Haberi paylaş

Türkiye tarihinin en adaletsiz ve antidemokratik seçimlerinden birine imza atan Erdoğan ve Bahçeli bile kabul ediyor: Bu seçimlerin kilit gücü, devrimci sosyalistlerin de desteklediği Demirtaş ve HDP'dir.

24 Haziran akşamı HDP barajı geçer ve Selahattin Demirtaş, daha önceki seçimlerde AKP'yi köşeye sıkıştıran oylarını korursa, seçimler ikinci tura kalabilir, AKP-MHP-BBP koalisyonu yeni oluşacak mecliste çoğunluğu kaybedebilir.

Başkanlık sistemi adı altında keyfi bir baskı rejimini dayatan Erdoğan'ın, seçimlerin 2. turunda yenilmesinin tek koşulu bu ve sadece bugüne kadar HDP'ye oy vermiş ezilenler değil farklı kesimlerden bir çok demokrat bunu görüyor.

Devrimci sosyalistler, dünya ve Türkiye işçilerinin ortak çıkarlarının gereği, AKP-MHP-BBP ittifakının sandıkta yenilmesini istiyor. 

Düşmanları da rakipleri de kabul ediyor ki 24 Haziran'da bunu başaracak oyların adresi ne İnce ne de Akşener'dir. 

7 Haziran 2015 seçimleri gibi bugün de zorbalığa karşı demokrasiyi, statükoya karşı değişimi temsil eden tek seçenek Demirtaş ve HDP.

Emekçilerin ve ezilenlerin tek meselesi, Erdoğan ve Bahçeli'nin gitmesi değildir.  Seçim meydanlarında pek de dile getirilemeyen, acil çözüm bekleyen ekonomik ve siyasal taleplerimizi kazanmak asıl  meselemiz. 

AKP-MHP-BBP ittifakı, onlarca yıldır milyonların mücadelesiyle elde edilen demokratik kazanımları gasp etti. 

OHAL'le yarattıkları istikrarsızlık, büyük bir ekonomik krizi tetikledi. 

24 Haziran'dan sonra kim işbaşına gelirse gelsin, AKP'nin yarattığı ekonomik yıkımın faturasını topluma ödetecek. 

Öte yandan barış, adalet ve özgürlük bu ülkenin ezilenlerin özlemi. 

Kürt sorununun çözümü, Alevilere yapılan ayrımcılığın son bulması, baskı altındaki halkların, bireylerin ve inançların özgürlüğü kazanılmadan işçiler de kazanamaz.

Militarist ve cinsiyetçi zihniyetin zehirlediği bu ortamda, kadın düşmanı siyasetlere ve uygulamalara son verilmesi, milyonlarca kadının talebi.

Suriye'de, Ortadoğu'da, Ege'de yürütülen gerginlik ve savaş politikalarının son bulması, barışın kazanması hepimizin çıkarına.

24 Haziran'da karşımıza sunulan seçenekler arasında, halkın ezici çoğunluğunun taleplerini savunan seçenek Demirtaş ve HDP'dir.

HDP'li olmayan sosyalistler, mücadeleden yana olan özgürlükçü kesimlerle birlikte mücadele için seçimlerde bu tutumu alıyor. 

Tarih gösteriyor ki ekmek, adalet, eşitlik ve özgürlük sandıkta değil mücadeleyle kazanılır. 

Sandık kapandıktan sonra bizi bekleyen yeni dönemde tabandan yükselen demokratik ve özgürlükçü mücadelelerin büyümesi için oyumuz umuda, barışa, Demirtaş'a! 

Volkan Akyıldırım

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol