Emin Şakir'e özgürlük!

06.01.2018 - 10:33
Atilla Dirim
Haberi paylaş

Emin Şakir bir aydan daha uzun bir süredir tutuklu.

Neden tutuklu olduğunu anlatmadan önce, onun kim olduğunu anlatalım kısaca.

Emin Şakir ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı verilen mücadelenin bir neferidir. Irkçılığa ve milliyetçiliğe karşı nerede bir mücadele varsa, onu orada görmek mümkündür.

Emin Şakir, Kamp Armen için verilen mücadelenin bir neferi olmuştur. Ermeni dostlarımıza elinden gelen her şekilde destek olmuştur.

Emin Şakir, devrim ve sosyalizm mücadelesinin bir neferidir. Devrimci fikirleri yaymak için Sosyalist İşçi gazetesini sokak sokak satmaktan, sosyal medyada yayıncılık-arşivcilik faaliyetleri yürütmeye kadar her türlü etkinliğin merkezinde olmuştur.

Emin Şakir, bütün bunların yanı sıra sevecen, nazik, kibar, neşeli bir arkadaşımız, kardeşimiz, canımız, yoldaşımızdır.

Bu değerli yoldaşımız bir aydan uzun bir süredir tutuklu bulunuyor. Sebep, Türkiye'de gelmiş geçmiş bütün sol siyasetlerin yayın organlarını solyayin.com internet sitesinde bir araya getirmek.

Emin Şakir, sol siyasetlerin yayın organlarını İzmir'de Konak Meydanı'na yığıp hepsini ateşe verseydi, şüphesiz ona madalya takarlardı. Ancak o bunun yerine bilgiye ulaşmanın önünü açmayı tercih etti, bu bilgi kendi siyasi görüşleriyle taban tabana zıt düşse bile.

Gerçeğe ulaşma çabası, tarih boyunca yalandan beslenenler tarafından engellenmeye çalışıldı. Bilgiyi yaymaya çalışanlar bu uğurda Pisagor gibi, Galilei gibi, Hypathia gibi zulüm görüler, hapsedildiler, sürgüne gönderildiler, işkence gördüler.

Emin Şakir de bilgiye ulaşmanın yolunu açtığı için, otuz günden uzun bir süredir hapiste. Başta Emin Şakir olmak üzere, eşitlik, özgürlük, demokrasi mücadelesinin neferleri bir an önce serbest bırakılmalıdır.

Yoldaşımızın, dostumuzun, kardeşimizin yanındayız.

Onu özlüyoruz, onu rahatlatmanın en iyi yolunun mücadelesini sürdürmek olduğunu da biliyoruz.

O halde Emin'e selam, mücadeleye devam!

Atilla Dirim

[email protected]

Bültene kayıt ol