Milli sorumuz “N’olcak memleketin hâli”ne cevap arama teşebbüsü

15.11.2016 - 08:06
Ahmet Kuzik
Haberi paylaş

Müesses nizam militarizmdir, bürokrasidir ve derindir.

Askeri ve sivil bürokrasinin partisi CHP’nin adındaki “H” sâdece askerleri, bürokratları ve bunların etrafında kümelenmiş çakma burjuva sınıfını temsil eder.

Kadim siyâsi sistemin Türkiye halklarıyla hiçbir alâkası yoktur. Bırakalım alâkayı, halklara tepeden bakar. Bu partinin başına getirilen şahsın mugalâtaları, “mahçup milliyetçiliği”, barış masasını devirmiş bir siyâsi anlayışa verdiği alenî destek nasıl bir kâbusla karşı karşıya olduğumuzu göstermiyor mu?

***

Yerleşik yapının laiklikle de hiçbir alâkası yoktur. Bu sistemin laikliği “emir komuta zinciri içerisinde müsaade edildiği kadar inanma hakkı” olarak tanımlanabilir.

Diyânet İşleri laikliği, laiklik değil devlet dinine inanma mecburiyetidir.

Hristiyan, Yahudi ve Alevi nüfusu yok sayan bir diyânet laikliği mümkün olabilir mi?

AKP pervâsızlığı da CHP usulü laiklik yüzünden doğup, bundan beslenip bu gün içinde debelendiğimiz kaosu yaratmadı mı? En büyük kozu olan mağduriyet edebiyatını böylesi bir laiklik sayesinde yazmadı mı?

***

CHP seçmeni içerisindeki vicdan ve prensip sahibi, demokrat ve belki de en mühimi insan haklarını içine sindirmiş kesime seslenmek lâzım.

Bu iş de büyük ölçüde hepimizden evvel CHP’nin gerçekleri bilen, şuurlu, vicdan sahibi milletvekillerine düşer.

Ayrıca AKP seçmeni içerisindeki vicdan sahibi, gerçek mânâda adâletin tesis edileceği, hukuksuzluktan arınmış bir Türkiye hayâl eden kesime de uzak durmamak lâzım.

Bu noktada Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Emre Taner ne dedi?” başlıklı makâlesinden bir alıntı yapmak istiyorum:

“Pekiyi çözüm? Bunu CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soruyor. "Yani bugün için ne öneriyorsunuz?" Emre Taner "Şimdi, bugün için öyle bir noktaya gelindi ki “Hadi gelin, oturun, konuşalım” diyecek noktada değilsiniz. Bir ortak akla ihtiyaç var. İnsanlar ölüyor. Şimdi burada ölüler sadece şehitler olarak alınıyor. Değil. Dağda da ölenler var." Taner bir eski bürokrat olarak her iki taraftan ölen insanlara taraf gözüyle değil, insan gözüyle bakıyor. Şahsımın bu söylemi ifade ettiği için nasıl lince uğratıldığını hatırlıyor ve acı acı gülüyorum, bunu iyi ki bir bürokrat söylüyor, belki birilerinin gözü açılır, akleder. "Çok miktarda insan ölüyor, bunlar korkunç yaralar var şu anda. Her ölünün ailesinden 4 kişi ertesi gün dağa çıkıyor...” (http://t24.com.tr/yazarlar/omer-faruk-gergerlioglu/emre-taner-ne-dedi,15884)

***

Hepimiz ciddi tehdit altındayız.

Çok geç olmasına maalesef çok az kaldı diye düşünüyorum.

Sarkis Çerkezyan'ın nefis kitabının adıyla bitireyim:

"Dünya Hepimize Yeter"

Ahmet Kuzik

[email protected]

Bültene kayıt ol