Devlete dokunmak veya memleket kimin?

29.02.2016 - 14:33
Ahmet Kuzik
Haberi paylaş

T24’ten bir haberin başlığı, tüyler ürpertici: “Terörle mücadele eden askerlere dokunulmazlık tasarısı, 'beyaz Toros' günlerini geri getirebilir” diyor.

Bu bir kabul ve itiraf değilse nedir?

Demek ki yaptıklarının sonuçlarından korkmuşlar.

Belki yaptıklarından da korkmuşlar. Devlet barbarlığının, vahşiliğinin iyice âşikâr olmasından korkmuş. Ayrıca, anladığım kadarıyla, kıyım ba’zı fotoğraflarda gördüğümüzün çok ötesinde.

HDP’li dostların görebildiklerinin, yazdıklarının da ötesinde.

Katliamı yapanlar, yaptıranlar vahşeti örtmek ve adamlarını korumak için yeni bir kanun çıkartmak peşindeler.

Ve, muhtemelen daha da barbarlaşacaklar. Belki, maazallah, büyük bir katliam hazırlığı içerisindeler. Bunun tedbirlerini almaya çalışıyorlar.

Memurin Muhâkemat Kanunu akla geliyor. 1914 senesinde çıkartılmış bir kanun.

Çıkış târihi de ayrıca çok mânidar tabî. Soykırımdan hemen önce. Bu kanunla devletin memurları hukuktan korunuyor. Adâletten kaçırılıyor yâni. Ancak o memurun amiri izin verirse dava açılabiliyor, mahkemeye çıkartılıyor memur.

Bir de Ermeni Soykırımı sürerken başlatılan korkunç bir uygulama vardır. Şöyle der:

“Bir Ermeni’yi tesahüp (sahip çıkmak, korumak) edecek bir Müslimin hanesi önünde idam ve hanesi ihrâk (yakmak) ve memuriyetten ise tard (kovmak) ve divani harba sevk ve himayeyi reva görenler ciheti askeriyeden iseler nisbeti askeriyelerinin kat’iyle beraber berayi muhakeme mezkûr Divanı harplere tevdi olunmasına dair 3cü Ordu kumandanı Mahmud Kamil imzalı telgraf (tertip 13 vesika I)”  - Kaynak: Divanı Harbi Orfi - İttihad ve Terakkî Cemiyeti Katibi Mes’ullerinin Muhakemesi (Muhakeme Zabit Ceridesi)

Bir Ermeni’yi koruyan sıradan bir vatandaşsa, adamı evinin önünde asıp evini de yakıyorlar.

Yok, eğer devlet memuruysa daha insaflı davranıyorlar. Memuriyetten tard ediyorlar veya divan-ı harbe veriyorlar. Tabi, devlet memuru ne demek? Kendi adamları sonuç olarak.

Suça da bakar mısınız, bir Ermeni’yi korumak!

Hep söylerim, tekrar edeceğim. Bu memleket insanların değildir, devletindir.

Buralarda insanlar devlet çarkının başındakilerin bekâsı için vardır. Köledir, marabadır. Alınır, satılır, “icap ederse” öldürülür de...

Ne zaman memleket insanların memleketi olur, işte o zaman rahat ederiz.

Ahmet Kuzik

[email protected]

Haberin linki:
http://t24.com.tr/haber/terorle-mucadele-eden-askerlere-dokunulmazlik-tasarisi-beyaz-toros-gunlerini-geri-getirebilir,330013

Bültene kayıt ol