Oyumuz umuda dedik, şimdi sıra barışta

08.11.2015 - 08:37
Yıldız Önen
Haberi paylaş

Yaklaşık iki aydır “oyumuz umuda, oyumuz HDP”ye kampanyasını sürdürdük. Binlerce bildiri dağıttık, çok sayıda toplantı yaptık, daha fazlasını da yapacaktık ama 10 Ekim’de gerçekleşen Ankara katliamının ardından yaralarımızı sarmamız biraz zaman aldı. HDP’nin seçim mitinglerini iptal etmesi gibi, “oyumuz umuda” kampanyasını sürdüren Antikapitalistler de 27 Ekim’de düzenleyeceği yürüyüşü iptal etti.

Seçim sonuçları bizim açımızdan başarısız mı? Kesinlikle böyle düşünmüyorum. Kesinlikle başarısız değiliz. Sosyal medyada artık Türkiye’yi terk etmek gerektiğini düşünenleri, her şeyin çok daha kötü olacağını iddia edenleri anlamıyorum. Hele Aziz Nesin’den yola çıkarak memleketin yüzde 60’ını aptal ilan edenlere ise “yettiniz artık” diyesim geliyor.

Başarısız değiliz. HDP başarısız değil. 59 milletvekilimiz ve 5 milyon oyumuz var. Mücadele etmek için çok güçlü bir zemin. Üstelik, yeni dönemde mücadele etmek için, şimdi başka bir zeminimiz daha var. Bu, “oyumuz umuda” kampanyasında bir araya gelen aktivistlerin neşesi, yaratıcılığı ve mücadele isteğinin oluşturduğu Antikapitalistler. Oluşumun kampanyası da adı üstünde tüm umuduyla ayakta duruyor.

Politik mücadelede herkese yer olabilir ama karamsarlara yer yok!

Karamsarlık yapanlar, bir de bunu paylaşarak yaptıklarında, sadece egemenlerin ekmeğine yağ sürüyorlar. Bu, gerçekleri eğip bükmek, bizi zorlu bir mücadele döneminin beklediğini görmezden gelmek anlamına gelmiyor kuşkusuz. Bu, elitistlerle, halkın siyasi eğilimlerini aşağılamayı politik aktivizm sananlarla aramıza gerçek bir mesafe koymak gerekiyor.

Bu, kazanması mümkün olan bir politik hat değil çünkü. Kazanmak için gerçekçi bir umuda ihtiyacımız var ve bu umut, 1 Kasım seçimlerinde de kendisini gösterdi. Yüzlerce arkadaşımız katledildi, HDP ve DBP üyesi birçok belediyenin eş başkanları tutuklandı, HDP miting yapamaz hâle, Demirtaş’ın dediği gibi esas olarak cenazelerin peşinden koşar hale geldi. Bu, yapılamayan seçim kampanyasına rağmen barajı aşmak, gerçekçi bir umut işte. Şimdi bu umuda tutunmak lazım. Bu umudu harekete geçirmek lazım.

Bizler, “oyumuz umuda” diyenler, batıda, gerçek ve kitlesel bir barış hareketi inşa etmek için, önümüzdeki günlerde “umudumuz barışta” kampanyasını başlatacağız.

Kazanmak için sürdüreceğimiz, barışı hakim hale getirmek için örgütleyeceğimiz, batıda Kürt halkının barış için uzattığı eli tutacağımız bir kampanya olacak bu.

Yıldız Önen

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

 

Bültene kayıt ol