Katledilen yoldaşlara sözümüzü yerine getirebilmek için

15.10.2015 - 14:05
Volkan Akyıldırım
Haberi paylaş

Dostlarımız, sevdiklerimiz, yoldaşlarımız gözlerimizin önünde katledildiler. Geride kalanlar, sorumluluğumuz büyük. Çok çalışmalıyız.

Geldiğimiz kritik yerde HDP’nin bu seçimden de zaferle çıkması parlamenter hesapların ötesinde bir anlam taşıyor. Bir oy nice hayatları kurtaracak.

Kürt sorunu çözülmeden, ezilen halkın eşitliği tanınmadan akan kan durmayacak. Demokratik siyaset hakkı katliamlarla engellenen HDP’nin sandıktan oylarını artırarak çıkması, tüm savaş planlarını altüst edebilir.

Türkiye devleti hem kendi sınırları içinde, hem  Irak ve Suriye’de savaşıyor. İki cephede birden savaşı sürdüremezler. HDP’nin seçim zaferi, devleti yeniden müzakere masasına oturtmak için şart.

Fakat sadece parlamenter mücadele ile hesap soramayız.

Türkiye’nin batısında, bugün cebelleştiğimiz birçok sorun ve başlıkta tabanda kitleleri mobilize edecek, mücadeleyi işyerlerine, okullara, mahallelere yayacak, emekçi sınıfların örgütlenmesine yardımcı olacak antikapitalist bir odağa ihtiyacımız var.

Bu hareket, Erdoğan’ı seven ve AKP’ye oy veren, şimdilerde birçok şeyden kuşku duyan,  Türkiye işçi sınıfının geniş kesimlerini kazanmak zorunda.

Dindar işçileri düşman ilan eden, sol ve sosyalistlerle arasına giren, damgalayıp, aşağılayıp Erdoğan’ın yanına iten politikalar harekete içeriden çok büyük zarar verdi.

Batıdaki emekçileri kazanmanın yolu bir yandan barışı, Kürtlerin ve tüm ezilenlerin özgürlüğünü savunmaktan, aynı anda egemen sınıfın işçileri bölen fikirlerine ve sermaye politikalarının tümüne toptan karşı mücadele etmekten geçiyor. Karşımızdaki düşman kim olursa olsun, seri katil devletle asla yan yana düşmeden!

Gezi Parkı direnişinden bugüne hayat, bize bir çok acı ders verdi. Batıda örgütsüzlük aşılmadığı sürece hiçbir gerçek adım atamayız. Şimdi sadece protesto değil örgütlenme zamanı.

Ankara’da patlayan bombalar, Ortadoğu’da her geçen gün büyüyen ve yayılan savaştan geldi. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de emekçiler her gün Ankara katliamındaki koşulları yaşıyor. Solda hakim kılınan Arap düşmanı, Ortadoğu’daki mücadeleleri hakir görüp, ya Amerika’nın ya da Rusya’nın savaşını destekleyen sağcı fikirlerden kurtulmalıyız. Emperyalizme, IŞİD’e, baskıcı rejimlere karşı Ortadoğu’daki tüm devrimci ve demokratik hareketlerle dayanışmalı, birlikte mücadele etmeli ve örgütlenmeliyiz.

Volkan Akyıldırım

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol