İnsanlarımın katilleriyle yan yana yürüyemem

26.07.2015 - 10:14
Mustafa Çolak
Haberi paylaş

SyRizA’dan ayrılma kararım –belki de– hayatımda aldığım en zor kararlardan biriydi. Geride, ömrümün en güzel anılarıyla birlikte, bir daha “Merhaba” deyip demeyeceğimi bile bilmediğim dostlarımı bırakarak ve ihanete uğramış hissederek gidiyorum.

SyRizA’ya bundan 8 yıl önce, Enternasyonalist İşçi Solu (DEA) vasıtasıyla üye oldum. Ve sanırım gerektiğince faal, harekete katkı sağlayan ve solun ilke ve değerlerine sadık bir üyeydim.

Tonlarca biber gazı yedim, ülkeyi memorandumlarla yok edenlerin gitmesi, doğanın talanının durması ve faşizme geçit vermemek için. İyi dostlarımla kavga ettim, işsiz kaldım SyRizA için...

Ya şimdi?

Şimdi, bunca yıl birlikte mücadele edip biber gazı yediğimiz “yoldaşlarım”, ülkenin mezar taşı olacak yeni ve öncekilerden daha kötü bir memorandum paketi geçirdiler: kalan işletmelerin de kilit vurmasına, hâlâ ülkede kalmış gençlerin de gurbetin yolunu tutmasına, ülkenin limanlarının ve kamu mallarının peşkeş çekilmesine ve resmî olarak sömürgeye dönüşmemize, faşizmin yükselişinin önünü açmaya...

... ve hepsinden kötüsü de, bir sürü insanın hayal kırıklığına uğrayıp intihara sürüklenmesine yol açacak bir memorandum paketi!

Katil, silâhla veya bıçakla insan öldüren kişi değildir sadece. Bana göre katil, oy vererek geçirdiği memorandumlarla, aralarında antifaşist hareket aktivisti Maria Harani gibi yoldaşlarımın da olduğu binlerce insanı intihara sürükleyenlerdir de aynı zamanda.

İşte bu yüzden ben, insanları intihara sürükleyecek bir hükûmeti, bir partiyi destekleyerek ellerimi kana bulamayı reddediyorum! İnsanlarımın katilleriyle yan yana yürüyemem! Nokta!

Bazı “yoldaşlarım”, tabii, hükûmetin çabasına destek vermeye, bu hükûmetin “sol parantez” olmaması için parti içindeki birliği bozmamaya davet ediyorlar bizi.

Teşekkür ederim, almayayım! Ülkeyi uçuruma sürükleyecek böyle bir birlik, beni ilgilendirmiyor. “Sol parantez” fıkrasına gelince, kaygılanmayın, Çipras hükûmeti sol parantez olmayacak; çünkü sol değil! Ve o hükûmette kalmış kaç tane gerçek solcu varsa (en başta da yeni memoranduma HAYIR oyu veren 32 kişi) samimiyseler eğer, bir an önce oradan ayrılıp kendilerini desteklemiş ve destekleyecek olan halka inmeliler.

SyRizA denen “ütopya” bitmiştir. Üstelik, misyonunu tamamlayamadan bitmiştir. Çipras ve “saz arkadaşları”, bize sormadan karar aldılar, biz de onlar olmadan devam ediyoruz!

Radikal Sol’un yeni bir cephesinin kurulması için hazırlıklara başlamalıyız...

Mustafa Çolak

[email protected]

* Bu yazı, 22 Temmuz Çarşamba günü, yerel “Paratiritis” gazetesinde Yunanca olarak yayınlanmıştır.

Bültene kayıt ol