Barış süreci baraj yıkılarak devam edecek

22.05.2015 - 10:15
Şeref Işıldak
Haberi paylaş

AKP; başta hırsızlık/yolsuzluk ve MİT tırları pisliği olmak üzere, bütün pisliklerini önce Ergenekon ve Balyozculara, şimdi de baraja dayanarak saklamaya, unutturmaya çalışıyor.

Hayata ve siyasete sadece toplum mühendisliği gözlükleri ile bakmayı alışkanlık hâline getirmiş olan çakma ideolog, aslında bir demogog olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Selahattin Demirtaş bir projedir" diye buyurduktan sonra, şimdi de "HDP bir projedir" diye buyurmuş A Haber'e.

Akdoğan'ın açıklamlarında söylediği bir söz kısmen doğru, hakkını vermek lazım.

“HDP, AKP'yi devirme projesidir” diyor. Evet sizi devirecek olan işçilerin, emekçilerin, yoksulların ve barış arzu edenlerin mücadelesi ve onların sesi olabildiği kadar, HDP, AKP'yi devirme projesi olacaktır.

HDP barajı geçerse (Sırrı Süreyya Önder'in söylemi ile) ortada pek de bir hükmü kalmamış “çözüm süreci” devam edemez diye buyurmuş. Haşmetpah inanmamızı istiyor ki; bir sabah uyanmışlar bunlar (Reisi Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte) “ne yapalım, ne yapalım? hadi bugün çözüm süreci başlatalım, Kürt halkına ve diğer halklara barışı bahşedelim” demişlermiş.

Yok öyle bir şey.

40 yıldır süren mücadelenin sonucudur bugün gelinen nokta. Siz isteseniz de istemeseniz de bu gerçek ortadadır ve sizle ya da sizssiz devam edecektir, sizlerin keyfiyetine ve tekeline bırakılmayacak kadar kıymetlidir savaşın sona ermesi, bir daha başlamaması ve barışın kalıcı bir şekilde sağlanabilmesi.

Baraja rağmen gümbür gümbür geliyor HDP, barajı geçse de geçemese de sizin tek başınıza iktidar olmanız eskisi gibi kolay olmayacak*.

Başta saray efradı olmak üzere hepiniz bunun farkındasınız.

Seçimler öncesi HDP'ye yönelik saldırılarla verilmeye çalışılan gözdağı ve korku psikolojisinin yeterli olmadığına kanaat getirmiş olmalılsınız ki, şimdi başka argümanlara sarılıyorsunuz.

Barajın neden hâlâ %10 olduğunun hesabını vermek bir yana, yüzsüz ve arsız bir şekilde HDP'nin barajı geçmesi durumunda kaos teorisi ile halka göz dağı vermeye çalışıyor, ortada çözüm süreci kalmaz edebiyatına sarılıyor haşmetpah ve şürekası.

Bu savaşı devam ettiremenin sonucunda çok daha büyük kayıpların (hem madden hem manen) yaşanacağı ortadayken, bizleri salak yurduna koyup söylediklerine inanmamızı “biz yoksak barış da yok” lafına kanmamızı istiyorlar.

Bunu bize söyleyen zaat ise “kumpas” jargonu ile Ergenekon ve Balyozcuların salınıvermesinin temelini atan kişi.

Halkların barış umudunu şantaj unsuru hâline getiren, Mursi'nin idam kararını dahi kendi gelecekleri için arsızca kullanan ve oya tahvil etmeye çalışan, "benden sonra tufan, ben yoksam barış da yok" diyen sizler barajınızla beraber vız gelir tırıs gidersiniz, barış süreci sizsiz de devam eder.

Şeref Işıldak

* Bianet'te yayımlanan son araştırmalardan derlenen bir sonuca göre, HDP barajın altında da kalsa tek başına AKP'nin iktidar olma ihtimali düşük gözüküyor.

http://www.bianet.org/bianet/toplum/164681-akp-330-vekil-cikaramayacak-hdp-baraji-asarsa-iktidar-da-olamayabilir

Bültene kayıt ol