Al KKE’yi vur KP’ye!

26.04.2015 - 09:09
Mustafa Çolak
Haberi paylaş

Yunanistan’da meşhur fıkradır:

  • Bir ampulü değiştirmek için kaç Komünist Parti’li lâzımdır?

  • Hayır!

*

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), “twitter gençliği”nin diliyle söyleyecek olursak, “troll” olmuş bir partiye dönüştü...

Kendi üyelerinin hazırladığı Ellinofreneia (‘şizofreni’den türetilmiş ‘Helenofreni’) isimli TV programında bile, bir aralar, sözkonusu partinin her bir ota “Hayır” demesiyle alay ediliyordu, her bölümde...

Bakmayın siz, Türkiye’deki kardeş partilerinin sürekli SyRizA’ya “çakıp”, KKE’yi size “katıksız devrimci parti” olarak anlattıklarına! (Bir rivayete göre KP’lilerin parti bürolarında Marx-Engels-Lenin-Stalin resimlerinin yanına Aleka Papariga’nın resmini de ekledikleri söyleniyor. Doğru mu bilmem!)

KKE, iç savaştan sonra ve bilhassa cunta sonrası yıllarda “derin sular”a girmekten tırsıp, “sığ” alanlarda aklınca devrimcilik oyunu oynayan bir parti.

Genel grevlerde sendikalardan ve emekçilerden uzakta, ıssız sokaklarda, sadece kendi üyelerinin katılmıyla eylem yapan; emekçilerin hakkını savunduğunu iddia ederken kendi matbaa ve yayın organlarındaki emekçileri işten atan, yüksek miktarda devlet desteği alan bir parti.

(Aslında genel grevlere gelmemekle iyi de ediyorlar, çünkü geldikleri zaman, Çevik Kuvvet’le elele anarşistlere saldırıyorlar!)

Son üç yıldır ND-PaSoK ve onların piyonu pozisyonundaki partiler hakkında tek kelime etmeden sürekli SyRizA’ya saldıran; SyRizA’nın birlikte sol hükûmet kurma yönündeki tüm çağrılarına sırt çevirip, SyRizA’nın başarısız olması için “pusuya yatan” bir parti.

“Reis”leri Dimitris Kuçumbas’ın (ki kız kardeşi SyRizA üyesidir) en son marifeti de, SyRizA’nın AB ve Eurozone’la köprüleri atması durumunda bile kendilerine destek vermeyeceklerini bildirmesiydi.

*

Ama onun ötesinde “devrimci ahlâk”tan da uzak bir parti, KKE...

Gümülcine’de SyRizA Gençliği üyesi bir kardeşimi durdurmuşlar geçen gün üniversitede, “Senin kim olduğunu çok iyi biliyoruz, sen askerdeyken elinde silâhla kendi kendine konuşuyordun” diyerek.

Stalin zihniyetiyle “diğer sol”daki bizleri fişlemelerine mi yanarsın, onu bile doğru dürüst yapamamalarına mı? Çünkü, bahsekonu kardeşim askerde –sağlık sorunları sebebiyle– silâhsızdı!

(Aynı zihniyetin Edirne’deki yoldaşlara “Demokles’in kılıcı gibi ensenizdeyiz... Buz kıracağıyla geleceğiz” şeklindeki mesajlarını da okudu bu gözler...)

*

Şimdi, bakıyorum, Türkiye’deki seçimler vesilesiyle yine SyRizA’ya “çakılıyor” adı soL olan sitede...

Hem de en belaltı şekilde!

“Al SyRizA’yı vur ND’ye” demiş örneğin bir tanesi...

Yok abisi, yapma, ND kızar sonra size, alışık değil onlar kendilerini eleştirmenize...

Bu yüzden “Siz gerçek komünistsiniz, size sözümüz yok, bizim sözümüz SyRizA’daki çakma komünistlere” diyerek övgüler düzmüyorlar mı kardeş partinize...

Tövbe et!

Mustafa Çolak

[email protected]

Bültene kayıt ol