Provokatörü tanıyoruz!

13.04.2015 - 09:32
Kemal Başak
Haberi paylaş

İktidar partisi, 7 Haziran Seçimlerindeki en önemli rakibi HDP’yi barajın altında bırakmak için korkunç bir provokasyon girişiminde bulundu. 11 Nisan günü Ağrı’da harekete geçen TSK birlikleri ateşkes pozisyonunu koruyan gerillalara ateş açtıktan sonra 10-15 kişilik bir asker grubunu gerillaların ortasına indirdi. AKP ve onun yeni partneri TSK bu askerlerin gerilla ateşi ile ölmesini ve Türkiye’nin dört bir yanına asker cenazelerinin gitmesini istiyordu. Bu canice planı, bedenlerini siper ederek askerleri kurtaran Ağrılı HDP’liler bozdu.

TSK’nın, Başbakan’ın ve Başbakan Yardımcısı’nın olaya ilişkin yaptığı açıklamalar provokasyon girişimini ele veriyor:

“11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve ‘Bahar Şenliği’ olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine…” (TSK).

"Kimse şüphe etmesin. İnsanlarımızın özgür iradeleriyle oy kullanacakları seçimin güvenliği mutlaka sağlanacaktır…” (Başbakan Davutoğlu).

"Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez…" (Başbakan Yardımcısı Akdoğan).

HDP kitlesine HDP’ye oy vermeleri yönünde baskı uygulamak!

Oysa yerel kaynaklar kimsenin kimseye baskı uygulamadığı tamamen barışçıl bir ağaç dikme şenliği sırasında askerlerin ateş açtığını, gerillaların buna karşılık verdiğini, gözden çıkarılan asker grubunun gerilla grubunun ortasına bırakıldığını, bölgede bulunan halkın askerleri korumak için canlı kalkan olduğunu, askeri helikopterlerin yaralı askerleri almak yerine canlı kalkan olan insanlara ateş açtığını, açılan ateşe rağmen halkın yaralı askerleri çatışma bölgesi dışına çıkardığını söylüyor. Olay yerine ait görüntüler, TSK ve AKP açıklamalarını yalanlarken yerel kaynakları doğruluyor!

Belli ki AKP’nin provokasyon girişimleri artarak devam edecek. Bu kirli oyunu bozmak için, sokakta ve sandıkta HDP etrafında kenetlenmek gerekiyor.

Kemal Başak

[email protected]

Bültene kayıt ol