“Anlamlı evet”, anlamlı “hayır” ve darbeciler (Şenol Karakaş)

11.03.2017 - 07:49
Haberi paylaş

AKP liderliği “Evet” kampanyasını başlattı. Referandumdan “anlamlı bir evet” sonucunun çıkması için çalışacaklarını ilan ettiler. “Anlamlı”, yani “Hayır” oylarına açık bir fark atan, kitle desteği  tartışılmaz olan, diyelim ki, en az yüzde 55’lik bir oran anlamına geliyor.

Bu mümkün mü? AKP ve MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy toplamı yaklaşık yüzde 61. Ne var ki MHP’nin saflarında ciddi bir kan kaybı var. Yüzde 12’lik oy kitlesinin en az yarısının “hayır” oyu vereceği tahmin ediliyor. AKP saflarında ise kararsız seçmen kitlesinin oranının yüksek olduğunu bir dizi anket açığa çıkartıyor. Bu durum, bu referandumdan “Hayır”ın kazanarak çıkmasını isteyenlerin aklına, hızla 7 Haziran seçimlerinde AKP seçmeninin neredeyse beşte birinin AKP’ye oy vermemesinin gelmesine neden oluyor.

Bu, “Hayır” oyu vereceğini açıklayan ve kendi içinde karmakarışık gruplara sahip olan, içinde bizim de olduğumuz siyasi tarafın AKP tabanı hakkında güzellemeler yapmaya başlamasına neden oldu. Çok hızlı bir keşif yaşandı ve bu partinin tabanında halkımızın yoksul, ezilen, Kürt ve proleter kesimlerinin de yaşadığı keşfedildi!

Bekir Coşkun gibi en ağır küfürleri edenler dışında hemen herkes, referandumdan “Hayır” oyunun zaferle çıkması için bu seçmen kitlesinin en azından 7 Haziran’da AKP’ye oy vermeyen oranda bir kesiminin “Hayır” oyu vermesi gerektiğini kavramış durumda. Ama bu adımın atılabilmesi, aynı anda 10 topu birden çevirme yeteneğini göstermemize bağlı. Bu, aynı zamanda, “Hayır” kampanyası yaparken, “özgürlükçü bir hayır” kampanyasının ne kadar güçleneceğiyle de bağlantılı:

Yazının tamamı için tıklayın.

Bültene kayıt ol