Kitap tanıtımı ve Roni Margulies ile söyleşi: “Ailem ve Diğer Yahudiler”

05.06.2018 - 17:04
Haberi paylaş

Avlaremoz, Everest Yayınları’ndan çıkan kitabı “Ailem ve Diğer Yahudiler” üzerine konuşmak için Roni Margulies’le buluşuyor. Etkinlik 9 Haziran Cumartesi günü, 16.00’da Nostalji Kitap & Kahve’de.

Etkinlik bağlantısı: https://www.facebook.com/events/172730276753043/

Kitap tanıtım metni:

“Şair Roni Margulies’ten ailesine, İstanbul’a, yan yana gelmesi neredeyse imkânsız ebeveynlerine, çocukluğuna, okul hayatına, Londra’ya ve aslında gündelik yaşayışın can alıcı detaylarına odaklanmış bir hatırat!

Ailem ve Diğer Yahudiler’de okuyucular, “Bunu ben de yaşamıştım,” hissine kapılacak sıkça. Çünkü Margulies kendine ve çevresine o kadar dürüst ki, bahsi geçen duyguyu hissetmemek çok zor. Bir yandan da okurlar, artık sayıları geçmişe oranla azalmış İstanbul’daki Yahudilere dair birçok şey öğrenecek “içeriden”.

Bu hatırat, “hiçbir yerli” ama öte yandan hem İstanbullu hem Londralı bir şairin kendine dahi acımasızca yaklaşmasının parıltılı bir vesikası.

sonra oyuncaklarını sayan bir çocuk gibi
tek tek saydı hepsini, “Bu nereninki?” dedi
destenin ortasındaki metal halkayı tutarak.
Hastaydı, yerinde değildi bir süredir aklı.

“O” dedim, “açamadığımız kapıların anahtarı”.
Biliyordu sanki, günlerdir ilk kez gülümsedi,
“Yoo”, dedi, “Bu gece kullanacağım ben bunu”.
O gece öldü. Bana kaldı anahtarları”

Roni Margulies’in diğer kitapları: Her Rind Bilir, Gün Ortasında, Mağrur Olma Padişahım, Bilirim Niye Yanık Öter Ney, Uzaklıklar, Elsa, Saat Farkı, Apollo Yılları, TK1980, Ya Seyahat!, Gülümser Çocukluğum Ardımdan, Şiir Yahudilik Vesaire, Kalpsiz Dünyanın Kalbi, Bugün Pazar Yahudiler Azar, Larda Yüzen Al Sancak, Telgrafçiçeği, Ornitoloji, Sen Kalk da Ben Yatam, The Terrible Turk.

Bültene kayıt ol