Kitap tanıtım gecesi - “1917: Rusya'nın Kızıl Yılı”

17.10.2017 - 10:08
Haberi paylaş

Ekim Devrimi’nin öyküsü ilk kez bir çizgiromanla Türkçe'de! Z Yayınları, 1917: Rusya’nın Kızıl Yılı için 18 Ekim Çarşamba akşamı İstanbul'da bir tanıtım gecesi düzenliyor.

Etkinliğin çağrısı şöyle:

"Z Yayınları olarak Ekim Devrimi’nin yüzüncü yılını, sosyalist çizer Tim Sanders’ın özgün çizgileriyle tarihçi John Newsinger’ın anlatımının buluştuğu rengârenk bir çizgiromanla kutluyoruz.

1991 yılından bugüne, dünya sosyalist hareketinin deneyimini Türkçeye taşırken dünyayı değiştirme mücadelesine katkıda bulunmayı hedefleyen yayınevimiz, verdiği kısa bir molanın ardından, Ekim Devrimi’nin yüzüncü yılına özel bir çizgiromanla yeniden yola koyuluyor. 

Bir asır önce tarihin akışını değiştiren sıradan insanların mücadelesinden aldığımız ilhamla, yoldaşlarımızın ve dostlarımızın ortak emeğiyle başladığımız bu serüvenin heyecanını bizimle paylaşan herkesi kitap tanıtım etkinliğimize davet ediyoruz.

(Kitap) 1917: Rusya'nın kızıl yılı

Kitap hakkında

1917: Rusya’nın Kızıl Yılı

Milyonlara ilham kaynağı olan bir devrimi iki genç insanın, Natalya ve Peter’in gözünden izliyoruz. Her şeyi değiştirmek için sıradan insanlar tarafından yapılan bir devrim… “1917: Rusya’nın Kızıl Yılı” okuyucuyu kadın işçilerin fabrikalardan taştığı, kırbaçlı Kazaklara başkaldırdığı, sokakların hâkimiyetini ele geçirdiği ve tarihin akışını değiştirdiği günlere, bir asır öncesine doğru bir yolculuğa davet ediyor. 

“1917: Rusya’nın Kızıl Yılı” Cemal Yardımcı’nın çevirisi ve Canan Şahin’in önsözüyle birlikte okuyucuyla buluşuyor. 

“1917: Rusya’nın Kızıl Yılı”
Tim Sanders & John Newsinger
Çeviri: Cemal Yardımcı
Çizgiroman, 96 sayfa, 19.5 X 26.5 cm, 4 renk, karton kapak

Tarih: 18 Ekim Çarşamba
Saat: 20.00
Adres: Nakiye Elgün Sokak, No: 32/3, İkbal Apt. - Osmanbey
İletişim: 0 (555) 637 24 50

Aşağıdan sosyalizm geleneğinin zirvesi: Ekim Devrimi

Bültene kayıt ol