25 Kasım'da kadınlar birçok şehirde alanlardaydı

25.11.2017 - 17:05
Haberi paylaş

Ankara, İstanbul, İzmir dışında da pek çok şehirde  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili eylemler yapıldı. 

25 Kasım’da pek çok şehirde kadına yönelik şiddete dönük eylemler yapıldı. Eylemlerin hepsinde artan taciz, şiddet ve tecavüz vakalarına dikkat çekilirken hükümetin politikalarının kadını değil aileyi korumasının sonuçları vurgulandı.

Ekmek ve Gül’ün derlediği eylemlerin bir kısmı şöyle:

Bursa

Bursa Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması için hükümete çağrı yaptı. Kadınlar “Mirabel kardeşlerden bu yana kaybettiğimiz tüm kadınlar için yürüyoruz” dediler.

Diyarbakır

Diyarbakır’da kadınlar Koşuyolu Parkı’nda polis ablukası altında toplandılar. Eylemde konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Bulut Tekin, “Batman’daki fuhuş çetesi ile çocuk istismarlarının, din ve dili için saldırıya uğrayan kadınların, Suriyeli Emani’ye dönük vahşetin, Taybet Ana’nın cenazesinin 1 hafta sokakta bekleten politikanın kökenleri aynı kaynaktan beslenmektedir” dedi.

Kayseri
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar “Giderek artan taciz, tecavüz, şiddet olaylarının yanında haklarımıza yönelik saldırıları püskürtmek için deneyimlerimizden aldığımız ilhamla yeniden harekete geçeceğiz” dediler ve OHAL’in kaldırılmasını talep ettiler.

Çorum

Kadın Platformu çağrısıyla yapılan basın açıklamasında Eğitim Sen Kadın Sekreteri Nurcan Doğan Hasırcı konuştu. Hasırcı, AKP’nin 15 yıldır kadını değil aileyi koruduğunun altını çizerken, kadınların dünyanın her yanında mücadeleyi büyüttüğüne dikkat çekti.

Balıkesir

Sahne kuran kadınlar, öldürülen kadınların isimlerini hatırlattılar.

Aydın

Aydın Kadın Dayanışma Platformu çağrısıyla Özgecan Arslan Parkı’nda toplanan kadınlar kent meydanına yürüdü. “Erkek - Devlet Şiddetine Direniyoruz Haklarımızı Hayatlarımızı Savunuyoruz” pankartı açan kadınlar bir basın açıklaması yaptılar.

Antalya

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar yapılan basın açıklamasında hükümet üyelerinin her gün kadını aşağılayan sözlerine dikkat çektiler. LGBTİ+’lere dönük yasakların da vurgulandığı açıklamada mücadele çağrısı yapıldı.

Zonguldak

Zonguldak’ta kadınlar İstasyon Meydanı’nda buluşarak Madenci Anıtı’na yürüdüler. Yapılan açıklamada KHK’lerin kadınların haklarını bir bir elinden aldığı vurgulandı.

#25Kasım: İstanbul'da binlerce kadın özgürlük için buluştu

İzmir'de kadınlar sokaktaydı: “AKP'den hesabı kadınlar soracak”

Ankara’da yüzlerce kadın sokaktaydı

Bültene kayıt ol