Weinstein, taciz ettiği kadınların peşine özel dedektif takmış

09.11.2017 - 21:16
Haberi paylaş

Taciz suçlamalarıyla gündeme gelen Weinstein’ın kurbanlarının peşine özel detektif taktığı ortaya çıktı. Weinstein, bilgi toplamak için gazetecilerden de destek almış.

New Yorker dergisinin haberine göre, Weinstein sinema oyuncusu Rose McGowan’ın taciz iddiaları hakkında kitap yazacağını öğrendikten sonra Black Cube isimli bir özel dedektiflik bürosundan iki ajan kiraladı. Vatan’da yer alan habere göre, ajanlardan biri kendini bir kadın hakları savunucusu olarak tanıtarak Rose McGowan’ın gazetelere konuşup konuşmayacağını öğrenmek için ağzından laf almaya çalıştı. İddiaya göre Weinstein, ‘Black Cube’ detektiflik bürosunun sahipleri Yanus ve Dan Zorella’yı tutarak tecavüz ettiği kadınları ve bunları araştıran medyayı engellemelerini istedi. Yapımcının bazı kadınları ve konuyu irdeleyen medya mensuplarını, Zorella kardeşler aracılığıyla ‘susturduğu’ söyleniyor. Weinstein bazı gazetecileri de saldırdığı kadınlara gönderip onlarla röportaj yaptırdı. Söyleşileri yapan muhabirler kayıtları Weinstein’a verdiler.

New Yorker’a konuşan Black Cube şirketi yetkilileri, kanunlara ve yüksek etik standartlara uymayı sürdürdüklerini söyleyerek iddiaları doğrulamayı da yalanlamayı da reddetti. Yetkililer, Weinstein’la çalışıp çalışmadıklarına ilişkinse bilgi vermedi. Taciz iddialarını reddeden Weinstein hakkında, Londra, Los Angeles ve New York polis teşkilatlarınca soruşturma başlatılmış durumda.

“Daha önce konuşmalıydık”

Weinstein’ın 20 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İtalyan aktris Asia Argento, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Eski Mossad ajanları bizi takip mi etmiş? Bu korkunç değil mi?” ifadelerini kullandı. Argento tweet’inde Weinstein’ı tecavüzle suçlayan Sopranos dizisinin yıldızı İtalyan-Amerikalı oyuncu Annabella Sciorra ve ABD’li oyuncu Rose McGowan’dan da bahsederek “Neden daha önce konuşmadık ki?” diye sordu.

Bültene kayıt ol