Devlet korumadı: 14 yaşında doğum yapacak

21.03.2017 - 09:46
Haberi paylaş

Kiraz’da iki yıl önce öz amcasının istismarına uğrayan küçük M.A., 8 aylık hamile. Devlet korunmasına alınmayıp ailesine teslim edilen küçük kız, yasal kürtaj süresi dolduğu için doğum yapmak zorunda kalacak.

Hürriyet’ten Gülden Aydın’ın haberine göre, M.A.'nın amcasını jandarmaya ihbar ettiği yıl olan 2015'ten bu yana köydeki gözler 12 yaşında olan bu kız çocuğuna döndü, "ahlâksız" dedikodularının öznesi yaptı. Çünkü M.A., aynı evde yaşadığı öz amcasını jandarmaya ihbar etti, cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. ‘Çocuğa nitelikli cinsel istismar’ iddiasıyla tutuklanan amca, üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, çocuğu devlet korumasına değil, babasına teslim ettiği için, M.A., amcasıyla aynı evde yaşamaya mahkûm oldu. Ve, köyün mimli kızıydı artık.

Belediye başkanı sonunda devreye girdi

Dedikoduların okulda da yayılması üzerine orta ikinci sınıfta okulu bıraktı.

14 Mart’ta karnındaki ağrıların şiddetlenmesi üzerine babasıyla devlet hastanesine gittiğinde 32 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Hastane yetkililerinin haber vermesiyle jandarma ve savcılık harekete geçti. M.A.'nın adını verdiği Y.K. (22) aynı gün tutuklandı. Küçük, babasına teslim edilerek evine gönderildi. 17 Mart günü S.O. da gözaltına alındı. Ama küçük kız, yine devlet korumasına verilmedi.

Ta ki Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar isyan edip, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü 17 Mart’ta arayıp ayağa kaldırıncaya kadar... M.A., şimdi bakanlığa ait bir Çocuk Evi’nde.

M.A. evlerinin yanı başındaki süt kooperatifinde çalışan babası Ali ile babaannesi Fatma A. tarafından büyütüldü. Aynı evde yaşadığı öz amcası Mehmet’i (33) ağabeyi bildi. Örencik İlkokulu’ndan sonra Örencik Zeybekler Ortaokulu’na başladı. 2015 Ekim’inde amcası Mehmet’i jandarmaya şikâyet etti, kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Mahkeme, küçük kızı babasına teslim etti. Bu dava, Kiraz Adliyesi’nde ağır ceza mahkemesi olmadığı için komşu ilçe Ödemiş’te görülmeye başladı. Amcasının yaptıklarını tüm ayrıntılarıyla savcıya anlatan M.A., üç ay sonraki duruşmada ifadesini değiştirdi. İfadesini hangi sebeplerle değiştirdiği belirtilmedi. Tutuklanan amca da böylece salıverildi.

Son celsesi 1 Mart’ta görülen bu dava, devam ediyor.

Bültene kayıt ol