İstanbul'daki kadın mitinginde “Hayır” vurgusu

05.03.2017 - 13:18
Haberi paylaş

İstanbul kadınlar, 8 Mart Kadın Platformu'nun çağrısıyla cinsiyetçiliğe karşı Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda buluştu.

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde kadınlar Türkçe ve Kürtçe olarak “Yaşamımız, özgürlüğümüz, emeğimiz, bedenimiz için Hayır” pankartının arkasında buluştu.

Yürüyüş boyunca kadınlar "Kadın, yaşam, özgürlük", "jin, jîyan, azadî", "Öldüren sevgi istemiyoruz", "Susmuyoruz korkmuyoruz", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin çöp; inadına isyan, inadına özgürlük" ve "Kadın katliamlarına tecavüze hayır" sloganları attı.

Kadınlar referandum için de "Emek sömürüsüne, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, kadınların yok sayılmasına, özgürlüğünün ellerinden alınmasına, baskılara, savaşa hayır!" diyerek mesaj verdiler.

Mitingde okunan basın açıklamasında, anayasa değişikliğiyle kadınların haklarını, kazanımlarını elinden almaya çalışan bir rejim değişikliğinin hedeflendiğine işaret edilerek, şöyle denildi: "Ancak biz kadınlar biliyoruz ve inanıyoruz ki bu saldırıyı yine bizim gücümüz ve mücadelemiz püskürtecektir. OHAL'li savaşlı, bombalı ve krizli bir ortamda 'tüm yetkiyi bana verin diyen tek adama', '15 yıl yeter, bin kere hayır' diyoruz. Biz kadınlar; kadın dayanışmasından aldığımız güçle bize dayatılmak istenen köle düzeninize karşı çıkıyor, isyan ediyor ve kendi emeğimizle kurduğumuz yaşamı kimseye teslim etmeyeceğimizi haykırıyoruz."

Bültene kayıt ol