Cansu Kaya'nın katilleri tutuklandı

20.06.2015 - 11:49
Haberi paylaş

Muğla Ortaca'daki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Jandarmadaki ifade işlemleri tamamlanan Poyraz Ç. ve Necati D, Ortaca Adliyesi'ne getirildi. Adliye bahçesinde bekleyen Cansu Kaya'nın yakınları ve diğer yurttaşlar, zanlılara tepki gösterdi.

Poyraz Ç. ve Necati D. yaklaşık 10 saat süren işlemlerinin ardından "kasten öldürmek" suçlamasıyla tutuklandı.

Dava sonucunu bekleyen kalabalığın artması üzerine adliye binasının etrafında polis ekipleri tarafından "geniş güvenlik önlemi" alındı.

Polis katilleri protesto edenlere saldırdı

Yaklaşık 150 kişilik grup adliye binasına yürümek istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan grubu polis ekipleri biber gazı kullanarak dağıttı. Bu sırada 10 kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Poyraz Ç. ve Necati D. daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

Cesedi bulunmuştu

Ortaca'nın Mergenli Mahallesi'nde yaşayan Cansu Kaya, geçen pazar günü, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan iş çıkışı sonrası kaybolmuştu. Dalyan'da kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları, jandarma ve polise kayıp ihbarında bulunmuştu. Cansu Kaya'nın cesedi, arama çalışmalarına katılan ablası Burcu Kaya tarafından Dalyan'ın Çandır Geçişi mevkiindeki su kenarında bulunmuştu. Otopsi sonucunda cinsel saldırıya uğradığı ve boğulduktan sonra cesedinin suya atıldığı belirlenmişti.

Bültene kayıt ol