Özgecan Aslan davası bugün başlıyor

12.06.2015 - 01:24
Haberi paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlılarının yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Davaya müdahil olmak için yaklaşık 1000 avukat başvuruda bulunurken, avukatların itirazı üzerine üç sanık duruşmada hazır bulunacak.

Üç sanık "canavarca" suçlardan yargılanacak

Katil zanlılarından Suphi Altındöken, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, babası Necmettin Altındöken’le arkadaşı Fatih Gökçe ise ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından yargılanacak.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor

Soruşturmayı yürüten Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol, iddianamede sanıklar hakkında istenebilecek en ağır cezayı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını talep etmiş, iddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Mahkemenin iki üyesi kadın

Başkanlığını Ercan Kumhak’ın yaptığı mahkeme heyetinin hakim üyeleri ise Nesibe Çınar ve Fatma Serpil Aydın olarak belirlendi.

Adliyede başka duruşma görülmeyecek

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyeyi bugün için diğer davalara kapatma kararı aldı. Güvenlik gerekçesiyle alınan bu karar çevresinde o gün adliyede Özgecan Aslan cinayeti dışında hiçbir davaya bakılmayacak.

Aileyi amca temsil edecek

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet ve anne Songül Aslan’ın ise şu an için duruşmaya katılmayacağı, aileyi amca Yaşasın Aslan’ın temsil edeceği belirtildi.

Sanıklar avukatların itirazı üzerine duruşma salonuna getirilecek

Tutuklu sanıklar Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin, önce güvenlik nedeniyle duruşmaya getirilmeden bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemiyle ifade vermeleri planlandı. Ancak, avukatların itirazı üzerine bundan vazgeçilerek sanıkların mahkemeye getirilmesine karar verildi.

Avukat Antmen: Ağırlaştırılmış müebbet isteyeceğiz

Mersin Barosu bünyesinde oluşturulan savunma komitesi ise duruşma için hazırlıklarını tamamladı. Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, “Ailenin avukatları olarak her üç sanığın da müşterek fail olduğunu, öldürme fiilini birlikte ortak hareket ederek gerçekleştirdiklerini, bu nedenle de her üç sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep edeceğiz” dedi.

"Takipsizlik kararı verilen yedi şüpheli yargılansın"

Mersin Barosu, tutuklu yargılanan üç katil zanlısı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği gerekçesiyle sorgulanan, ancak haklarında takipsizlik kararı verilen yedi şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Bültene kayıt ol