Tecavüze direnen Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası

25.03.2015 - 14:42
Haberi paylaş

Kendisine silah zoru ile tecavüz eden erkeği öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis istemi ile yargılanan Nevin Yıldırım davasında karar çıktı.

Kendisini koruyan Yıldırım, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kadın katillerine uyguladığı "haksız tahrik indirimi"ni Yıldırım için uygulamadı.

Davanın karar duruşmasına katılmak için Isparta Yalvaç’a giden kadınlar, Adliye’ye alınmadı. Yalvaç Adliyesi Başsavcısı Mustafa Manga’nın verdiği “Dağıtın” talimatıyla, aralarında avukatların da bulunduğu yaklaşık 25 kadın, polis tarafından merdivenden aşağı iteklendi. Bazıları merdivenden düşen kadınlar arasında yaralananlar oldu.   

Müdahale sonrası başsavcıya görüşme taleplerini ileten dört kadın arasından ikisi içeri alındı. Başsavcı Manga, görüşmede polise verdiği talimatı kabul ederken polis, kadınların adliyeye alınması engellemeye devam etti.   

“Kadınların adliyenin güvenliğini tehdit ettiklerini” iddia edilirken duruşma hâkiminin de "Hiçbir izleyici istemiyorum" dediği öğrenildi. 

“Bana yapılan şiddete göz yumdular”

Tecavüze uğrayan Nevin, daha önce cinayeti işleme nedeni sorulduğunda “Beni devamlı rahatsız etti, tecavüze uğradım, köylüler onu engellemeyerek bana yapılan şiddete göz yumdular” diyerek toplumsal bir gerçekliğe işaret etmiş ve meşru müdafaa yaptığını belirtmişti.

Bültene kayıt ol