Cengiz Holding’den işçilere saldırı

17.07.2018 - 14:12
Haberi paylaş

Cengiz Holding’e ait Murgul Eti Bakır A.Ş.’de zam için grev yapan ve işten atılan işçiler işe iade davasını kazandı. İşlerine başlamak için işyerine gelen işçilere güvenlik görevlileri saldırdı. Saldırıya uğrayan işçiler gözaltına alındı.

Artvinden.com’un haberine göre Cengiz Holding’e ait Murgul Eti Bakır A.Ş.’de zam talebiyle fiili greve çıkan ve bu gerekçeyle işten çıkarılan işçiler, işe iade davasını kazandıktan sonra şirket yetkililerinin saldırısına uğradı.

İşe iade davasının kazanılmasından sonra şirket yetkilileri, işçileri günler boyunca çeşitli bahanelerle oyaladılar. Son olarak 17 Temmuz sabahına randevu verildi. Şirket yetkilisi Sinan Kabaloğlu ve bir güvenlik görevlisi, bu sabah şirket merkezine giden işçilerin üzerine araç sürdü. Ölüm tehlikesi atlatan işçilerin üzerine, başka bir güvenlik görevlisi olan Süleyman Erdoğan ise silah doğrulttu. Erdoğan havaya ateş açarken şirket yetkililerine hiçbir müdahalede bulunmayan jandarma, saldırıya uğrayan işçileri gözaltına aldı.

İşçiler, ifadeleri alındıktan sonra savcılıktan serbest bırakıldılar. Saldırıya uğrayan işçiler davacı olacaklarını ve kazanılmış haklarının takipçisi olacaklarını belirttiler.

Bültene kayıt ol