Soma'da ölen madencilerin ailelerine polis saldırdı

16.07.2018 - 13:48
Haberi paylaş

Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin davada çıkan kararları protesto için Ankara'da HSK önünde eylem yapmak isteyen madenci ailelerine polis biber gazıyla saldırdı.

ETHA'nın aktardığına göre, Somalı aileler bugün saat 12.00'de Ankara'da HSK önünde açıklama yapacaktı. Ancak ailelerin aracı Eskişehir yolu girişinde polis tarafından durduruldu. Ailelerin aracı polis tarafından otogara yönlendirildi.

Otobüsle HSK'ye yakın bir noktaya gelen aileler, ellerinde kaybettikleri işçilerin fotoğrafları ve isimleri olan bir pankart açarak yürüyüşe geçmek istedi. Ancak polis, valilik izni olmadığı gerekçesiyle açıklama yapmalarına izin vermeyerek biber gazıyla ailelere ve gazetecilere saldırdı. Bu sırada bir polis amirinin "Otobüse binin gidin yoksa sizi süpürürüz" dediği öğrenildi.

Ankara Barosu avukatları ile HDP ve CHP milletvekillerinin de araya girmesiyle aileler açıklamalarını HSK önünde yaparak "adalet" talebini yineledi.

Aileler adına Soma'da yaşamını yitirin Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak konuştu. "Ülkede adaletin kimler için var olduğu 11 Temmuz gününde bir kez daha görmüş olduk" diyen Çolak, "Kamu görevlilerinin, enerji ve çalışma bakanlığının hiç yargılanmadığı davada patronlara ödül niteliğinde cezalar kesilmiş oldu. Adalet bu davada göçük altında kaldı" diye konuştu.

Amaçlarının HSK'den adalet talep etmek olmadığını söyleyen Çolak, "Adaleti yerin altından kömürü çıkarır gibi yeryüzüne bizlerin çıkaracağını haykırmaktır. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek. Emeğin ve adaletin ülkesine kurana kadar devam edeceğiz. Hepimizin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: İSİG Meclisi/Twitter

(Röportaj) Soma avukatı Evren İşler: “Bu dosyada patronları en çok bu kadar koruyabilirlerdi”

Bültene kayıt ol