Ankara, İzmir ve Tekirdağ'da 1 Mayıs kutlamaları

01.05.2018 - 12:53
Haberi paylaş

İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs birçok merkezde kutlanıyor.

İşçiler her yerde meydanlarda talepleriyle yer alıyorlar.

Marksist.org muhabirlerinin derledikleri fotoğraflar şöyle:

Ankara:

Ankara’da saat 12.00’den itibaren Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşan sendikalar, siyasi partiler, emek örgütleri, öğrenci örgütleri ve sivil toplum kuruluşları Tandoğan Meydanı’na yürüdüler.

En önde DİSK, KESK ve bazı Türk-İş sendikalarının yürüdüğü mitingde, polis birden çok arama noktası kurmuştu. Yürüyüş kortejine katılabilmek için en az 3 arama noktasının olduğu eylemde polis bazı pankartlara izin vermedi.

Sıcak havaya ve polisin tavrına rağmen mitinge katılım oldukça yüksekti. Hükümete, OHAL’e, KHK’lere ve savaşa karşı sloganların sıklıkla tekrarlandığı 1 Mayıs eyleminde DSİP üyeleri Eğitim Sen kortejinde yürüdüler.

OHAL ilanından beri pek çok üyesi ihraç edilen Eğitim Sen’in kortejinde OHAL karşıtı sloganlar ve dayanışma mesajları ön plana çıktı. Mülkiyeliler Birliği ve ODTÜ öğrencileri de kortejlerini Eğitim Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi’nin arkasında oluşturdular.

Alanda emek örgütlerinin yanısıra LGBTİ+ örgütleri, kadın örgütleri, çevre aktivistleri vardı. Katılanlara moral veren, işçi sınıfının çeşitliliğini ve mücadele azmını yansıtan bir miting oldu.

İzmir

İzmir'de 1 Mayıs Gündoğdu Meydanı'nda on binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Liman tarafından yürüyüşe başlayanlar doğrudan Gündoğdu'da, Basmane ve Konak tarafından yürüyenler ise Cumhuriyet Meydanı’nda buluştuktan sonra miting alanına girdiler. İşçiler, emekçiler, hak örgütleri taşerondan düşük ücretlere, barıştan, özgürlükten ve diğer haklardan yana çeşitli taleplerini dile getiren pankart ve sloganlarla yürüdüler. Alana büyük bir kolaj pankartla girmek isten Antikapitalistler'in pankartı ise "Ermeni soykırım tanınsın" cümlesinden ötürü içeri alınmadı.

Tekirdağ

Bültene kayıt ol