Çankaya Belediyesi işçileri eylemdeydi

27.04.2018 - 14:55
Haberi paylaş

Ankara’da Çankaya Belediyesi’nde çalışan işçiler toplu sözleşmedeki hakları ve alacakları için iş bırakarak belediye önünde bir eylem yaptılar. DİSK Genel-İş üyesi işçiler adına Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ozan Ergün Doğan bir açıklama yaptı.

Çankaya Belediyesi’nde çalışan işçiler toplu sözleşmedeki hakları ve alacakları için iş bırakma ve basın açıklamsı yaptılar. Genel-İş 1 No’u şubeden başlayan yürüyüş sonrası Çankaya Belediyesi önünde gerçekleşen eylemde DİSK Genel-İş’e bağlı belediye işçileri “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları attılar.

Evrensel gazetesinin haberine göre işçiler adına açıklama yapan Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ozan Ergün Doğan, “Çankaya Belediyesi yetkililerinden sorunlarımızın çözümü için adım bekliyoruz. Gelin bu yanlışlardan dönün, Çankaya Belediyesi'ne yakışır bir şekilde masada anlaşalım. Çankaya Belediyesi işçilerinin talepleri emekleri ve gelecekleri içindir” dedi.

“Önceki haklardan feragat edilmesi isteniyor”

Doğan, iyi niyetli bir şekilde masada çözüm aradıkları sorunlara yenilerinin de eklenerek devam ettiğini belirterek Çankaya işverenliğinin işçilerden kesilen sendika aidatının dahi keyfi bir şekilde genel merkeze aktarılmadığının altını çizdi.

Çözümsüz toplu sözleşmeler, istihdam plansızlığı, mobbinge varan işveren baskıları, birikmiş toplu sözleşme alacakları ve iş sağlığı güvenliği sorunlarıyla uğraştıklarını söyleyen Doğan, 3 adet toplu sözleşmenin pazarlık görüşmelerinde sona gelindiğini, resmi arabuluculuk çağrıları yapıldığını, işveren tarafından yüzde 6 civarı zam ve diğer tüm haklara sıfır zam teklif edildiğini ve önceki kazanılmış haklardan feragat edilmesi istendiğini söyledi.

“1 Mayıs öncesi sabrımızın sonuna geldik”

“Özellikle şirketlere geçişi yapılan Norm Süpürge İşçileri ve diğer Çankaya işçilerinin bir çoğu fazla mesai uygulamaları ve parayla tehdit edilir duruma gelmiştir. Bunlardan dolayı kadrolu, Belde, İmar ve Norm şirketleri işçileri olarak evimiz gibi sahip çıktığımız Çankaya Belediyemize bu uyarıları yapmak zorundayız. Hâlen yetkililerden sorunlarımızı çözümü ile ilgili bir adım bekliyoruz” dedi. Doğan, “1 Mayıs öncesi sabrımızın sonuna geldik” şeklinde konuştu.

Bültene kayıt ol