Taşeron karayolu işçileri kadro talebiyle iş bıraktı

26.03.2018 - 09:35
Haberi paylaş

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışan taşeron işçiler, kadro talepleri karşılanmadığı için iş bıraktı.

Taşeron karayolu işçilerinin ihaleleri ileri sürülerek kadroya geçiş başvurularının kabul edilmemesi üzerine Yol İş Sendikası ülke genelinde bu sabah eylemler gerçekleştirdi. 

Eylemlerin bir merkezi de Karayolları 2. Şube Müdürlüğünün önü idi. Sendika Ege bölgesinin genelinden getirdiği işçi temsilcileri ile kadro talebini yineledi. 

Eyleme Türk İş Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım'ın yanı sıra Tez Koop İş, Basın İş, Tes İş ve TEKSİF sendikalarının temsilcileri de katılırken eylemde 'Direne Direne Kazanacağız' ve 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak' sloganları atıldı. 

Basın metnini okuyan Şube Genel Sekreteri Sadık Yıs, karayollarında, tünel hizmetlerinde, köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan taşeron işçilerle ve il özel idarelerde çalışan mevsimlik işçilerin kadroya alınmamasının işçilerde hayal kırıklığına sebep olduğunu dile getirdi. 

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep eden Yıs Cumhurbaşkanı ve hükümete çağrıda bulunurak ayrım yapan ve adil olmayan kadro düzenlenmesinin değiştirilmesini istedi.

Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da, Türkiyenin en büyük sorunlarından biri olan ulaşımda çalışan işçilerin kadrolu olması gerektiğini belirterek vermiş oldukları mücadelenin süreceğini dile getirdi. 

Yıldırım "Bazı sarı sendikalar bu süreci fırsata çevirerek sizleri kandırmaya çalışıyor. Buna da müsade etmeyeceğiz. 1 Mayıs da yaklaşıyor. İzmir'de diğer kitle örgütleri ile birlikte kutlayacağız.  1 Mayıs'ın ana gündemi bu olacak ve alanlarda haykıracağız" dedi. 

(Evrensel)

Bültene kayıt ol