(Video) Taşeron işçiler kadro talebiyle eylemdeydi: “Mahkeme kararları uygulansın”

24.02.2018 - 07:23
Haberi paylaş

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde kadro talepleri reddedilen taşeron işçiler, dün hastane önünde ve Beyazıt Meydanı'nda eylem yaptı.

Hastane önünde yapılan eylemde, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde kamu taşeronu işçisiyken işten atılan Cemal Bilgin, hükümetin KHK ile getirdiği taşeron düzenlemesinin sorunları çözmediğine dikkat çekerken, pek çok kişinin de işsiz kaldığını vurguladı.

Çapa önünden Beyazıt'a yürümek isteyen taşeron işçiler polis tarafından engellendi. Bunun üzerine toplu taşıma ile Beyazıt Meydanı'na geçilerek burada da eylem yapıldı.

“Verilen sözler tutulsun, işe iade mahkeme kararları uygulansın. Sınavsız, koşulsuz, feragatsız, gerçek kadro istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde "Ayrımsız koşulsuz kadro!", "Zafer direnen emekçinin olacak!" ve "Yaşasın sınıf dayanışması!" sloganları atıldı.

Eyleme destek veren Antikapitalistler Platformu adına bir konuşma yapan Çağla Oflas, polisin yürüyüşü engellemesine tepki göstererek, AKP'nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL'in "halka değil devlete" uygulanacağını söylediğini, ancak tam tersinin gerçekleştiğini ve halka uygulandığını, yüz binlerce kamu çalışanının işten atıldığını, haksız hukuksuz uygulamaların devam etmekte olduğunu dile getirdi.

Metal işçilerinin OHAL'e ve grev yasağına rağmen kararlılıkla mücadele ettiğini dile getiren Oflas, buraya bakmak gerektiğini belirtti.

Birleşik bir mücadele ihtiyacının altını çizen Çağla Oflas, hükümetin bir milyon işçiye kadro sözü verdiğini, ancak çok komik bahanelerle bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.

Sadece kamuda değil, özelde de taşeron uygulamasının devam ettiğini hatırlatan Çağla Oflas, "Bizler bir araya gelsek, kararlı dursak, eminim ki kazanabileceğiz. Bizim ihtiyacımız olan şey birlik. Birleşen işçiler yenilmezler!" dedi.

Bültene kayıt ol