30 milyon kişi bankalara borçlu

10.02.2018 - 09:52
Haberi paylaş

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçen yılın son günlerinde bankalara kredi borcu olan gerçek kişi sayısının 30.9 milyon kişi olduğunu açıklamıştı. 80 milyon nüfuslu Türkiye'de çocuklar dışındaki nüfusün neredeyse tamamı borçlu!

Ak Parti hükümetinin yönetiminde, 2002 -2017 yılı Şubat ayı arası 15 yıllık dönemde, bankalara olan kredi ve kredi kartı borcu 64 kat artarak 6.6 milyar liradan yaklaşık 426 milyar liraya yükseldi.

4.5 milyon kişi borç batağında

Her 100 kişiden beşi, borç batağı denilen yerde yaşam kavgası veriyor. Ödenemeyen borçlar, açılan davalar, icralar, cezalar, faizler, bütün bunlarla başetmeye çalışırken ayakta kalmak...

Adli Sicil istatistiklerine göre, Türkiye genelindeki mahkemlerin icra ve iflas dairelerinde 18 milyon icra dosyası bulunuyor.

Bankalar kazandıkça kazanıyor

Milyonlarca çalışan geçim sıkıntısı çekerken, para satan bankalar ise kazanmaya devam ediyor.

2017 yılında Türkiye'deki bankaların net karı bir önceki seneye göre, yüzde 29 artarak 45 milyar 188 milyon liraya ulaştı.

Boçlar silinsin!

Cumhurbaşkanı zaman zaman yüksek faizleri eleştiriyor, fakat borç batağındakilerin ve onlara katılmak üzere olanların nefese alması için hiçbirşey yapılmıyor.

Ak Parti hükümeti, patronlara vergi affı ve kredi verirken, onların çalıştırdığı milyonlarca insan bankaların tahakkümü altına giriyor.

İnsan onuruna yakışan bir hayat herkesin hakkıdır. Bir kere de bankalar fedakarlık yapsın. Bireysel borçlar silinsin!

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol