Erdoğan kadro isteyen taşeron işçileri azarladı: “Kaç kere konuştuk, anlamıyorsunuz”

20.01.2018 - 15:22
Haberi paylaş

Tayyip Erdoğan, Kütahya'da kadrolu iş talep eden taşeron işçileri azarladı.

Kütahya'da, AKP’nin olağan il kongresi öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçilerin kadrolaşmasıyla ilgili konuda sahneden diyaloga girdiği işçileri azarladı.

Erdoğan işçilere “Kaç kere konuştuk, yine anlamıyorsunuz?” dedi. Karayollarında taşeronun kaldırılacağını belirten Erdoğan, bundan sonra işçi alımının sadece devlet kurumu üzerinden yapılacağını söyledi.

Konuşma sırasında bir grup taşeron işçi, kadro taleplerini Erdoğan’a iletti ancak bekledikleri karşılığı bulamadı.

Erdoğan işçilere şunları söyledi: 

“Siz bugüne kadar size ne anlatıldığını herhalde dinlemiyorsunuz, takip etmiyorsunuz, bilmiyorsunuz. Kaç kere meydanlarda, parlamentoda bunları konuştuk. Yine anlamıyorsunuz. Sen karayollarında kimin elemanısın? Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan şu anda taşeronlar kalkıyor. Dolayısıyla orada karayollarının kendi şirketleri elemanlarını kendi alıyor.”

Erdoğan, buradaki konuşmanın ardından salona geçip konuşmasına başladı. Ancak cumhurbaşkanı yine taşeron işçilerin talepleriyle karşılaştı.

Erdoğan, ‘İşçilere kadro’ sloganlarına şu karşılığı verdi:

“İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğretsin. Siz hala 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını biz yaptık. Elemanların hepsini iş sahibi yaptık. Ne yapıldığını bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz.”

Bültene kayıt ol