On binlerce metal işçisi greve gidecek

20.01.2018 - 09:17
Haberi paylaş

Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasının ardından Türk Metal sendikası 2 Şubat'ta greve gideceğini açıkladı. Birleşik Metal-İş sendikası da greve gideceği tarihi pazartesi günü açıklayacak.

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, kararı Bursa’da işçilere açıkladı. Kavlak, “18 Ocak itibariyle grev kararımızı aldık. Yasa gereğince 6 işgünü içinde işverenin elinde olacak şekilde de tebligatlarımızı noter aracılığıyla gönderdik. Yasal olarak mümkün görünen en erken tarih olan 2 Şubat itibariyle de grev uygulama kararını aldık” dedi.

Bu karar çerçevesinde, Türk Metal'de örgütlü 117 bin işçi, 2 Şubat’ta greve çıkacak. Karar, otomotivden, beyaz eşyaya kadar Türkiye’nin sanayi üretiminin büyük bölümünü oluşturan tesislerdeki üretimi durduracak.

Birleşik Metal-İş sendikasından yapılan açıklamada ise "22 Ocak 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan basın toplantısında 130 bin metal işçisini ve ailelerini ilgilendiren MESS grup toplu iş sözleşmesiyle ilgili metal işçisinin gerçeği ortaya konulacak ve sendikamızın grev kararı ve uygulama tarihiyle ilgili kararını açıklayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bültene kayıt ol