İzmir’de 8 aydır maaşını alamayan işçi çıplak eylem yaptı

16.01.2018 - 17:55
Haberi paylaş

 İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Konak Hizmet Merkezi önünde Adnan Sağır isimli işçi soyunarak eylem yaptı. 8 aydır maaşını alamayan Sağır, dilekçesini işleme koymayan İŞKUR’u protesto ettiğini söyledi. 

İzmir’de İŞKUR binası önünde bir işçi üstünde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunarak kurumu protesto etti. 8 aydır maaşını alamadığını söyleyen Adnan Sağır isimli işçi, 3 ay önce İŞKUR’a dilekçe verdiğini ancak dilekçesinin kaybolduğunu kaydetti. Sağır, “Soyunmaktaki tek amacım; kurumu, amiri ve memurunu protesto etmektir. Bunların hepsi patronların uşağı olmuş. Bunun yanı sıra da hakkını arayanlarla dalga geçiyorlar. Çalıştığım kurum 8 aylık maaşımı ödemediği için geldim ve şikayet ettim. Burda görevli olan memur ise şikayetime karşılık 'Senin o kurumdan alacağının olması hayatın olağan akışına aykırı' dedi. Ya sen kardeşim (!) hakim misin, savcı mısın? Bu kararı nasıl verebiliyorsun?” şeklinde konuştu.

Sağır, protestosuna İŞKUR önündeki kaldırımda devam etti. Polis, Sağır’ı olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken İŞKUR’dan birinin Sağır’ı içeri alması üzerine eylem sona erdi.

Bültene kayıt ol